Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 00:13 Είς Υγείαν

Παγώνη: Υποχρεωτική η μάσκα παντού στην Αττική από την επόμενη εβδομάδα


Την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την επόμενη εβδομάδα στην Αττική προανήγγειλε μιλώντας στον τ/σ OPEN η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε, το γεγονός ότι σήμερα Δευτέρα τα 197 από τα συνολικά 257 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν τα τέσσερα στα πέντε, εντοπίστηκαν στην Αττική, εντείνουν την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας και των Αρχών. Η κ. Παγώνη χαρακτήρισε επιβεβλημένη πλέον την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην Αττική, καθώς όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να δούμε φαινόμενα Γαλλίας, ακόμα και Ιταλίας του πρώτου κύματος του κοροναϊού.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αν και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου από σήμερα κιόλας, σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε φορά, χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες εφαρμογής, προκειμένου να κριθεί η αποτελεσματικότητά τους. Οπότε -όπως είπε- επιστημονική κοινότητα και αρχές θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πανδημίας και αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο εμφανίσθηκε βέβαιη, ότι την επόμενη Δευτέρα θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Μιλώντας για το φαινόμενο του συνωστισμού τις βραδινές ώρες στις πλατείες, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για απαράδεκτες εικόνες. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, ότι οι νέοι δικαιολογημένα ίσως δεν μπορούν να είναι κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά τουλάχιστον να σκέφτονται τους γονείς τους και τους παππούδες τους και όταν βγαίνουν έξω, να φοράνε μάσκα.

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 08.01.2026

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» (vid)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπου νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια εννέα ανακαινι

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 08.01.2026

Πρόσκληση για εγγραφή απινιδωτών (AED) δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην ψηφιακή εφαρμογή ΔΙΧΤΥ του Προγράμματος ΖΩΗ της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (CeHA), του Ι

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 04.01.2026

10 λεπτά περπάτημα μετά το Κυριακάτικο τραπέζι: Τα 3 απίστευτα οφέλη για την υγεία σας

Αισθάνεστε φούσκωμα και υπνηλία μετά το μεσημεριανό φαγητό; Μια απλή βόλτα μόλις 10 λεπτών μπορεί να κάνει θαύματα για τον μεταβολισμό και τη διάθεσή σας. Το παραδοσιακό Κυριακάτικο γεύμα είναι συχνά