Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:16 Βλέπω/Ακούω

Χαράματα στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα - Θα το επιθεωρήσουν Τσιόδρας, Χαρδαλιάς


Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου), θα καταπλεύσει περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6», στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μεταξύ των οποίων, κατά πληροφορίες, και οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.04.2026

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: Δυνατό μήνυμα αποδοχής και συμπερίληψης από τα σχολεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου 2026, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας για τον Αυτισμ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.04.2026

Επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης σε δεκάδες περιστατικά λόγω ισχυρού καιρικού φαινομένου

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρέθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης, η οποία ανταποκρίθηκε σε δεκάδες περιστατικά κατά τη διάρκεια του ισχυρού καιρικού φαινομένου που έπληξε την περιοχή

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.04.2026

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης για το επεισόδιο μεταφορά σκόνης

Η Περιφέρεια Κρήτης επηρεάστηκε έντονα από επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την έρημο της Σαχάρας την 01/04/26. Η παρουσία του βαρομετρικού χαμηλού που επηρεάζει όλη τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα την επικρ