Image
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:06 Εκτός Ελλάδος

Ως ευκαιρία επανεκκίνησης βλέπει η Άγκυρα τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η Τουρκία βλέπει τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα ως ευκαιρία για μια επανεκκίνηση των σχέσεων ανάμεσά τους, όμως η ΕΕ πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και ένα χρονοδιάγραμμα για να δουλέψουν πάνω σ' έναν οδικό χάρτη μαζί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω πως η σύνοδος κορυφής της ΕΕ έχει μια ευκαιρία για να έχουμε μια επανεκκίνηση στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Είναι μια σημαντική ευκαιρία. Μπρούμε να έχουμε μια επανεκκίνηση εκεί. Και βλέπω αυτή την προθυμία από την πλευρά πολλών χωρών μελών της ΕΕ», δήλωσε στο Reuters ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν.

Οι εργασίες για να αποφασισθεί μια ημερομηνία για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα συνεχίζονται, δήλωσε ακόμη ο Καλίν ισχυριζόμενος ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν από εκεί που διακόπηκαν και θα επικεντρωθούν όχι μόνο σε ζητήματα υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ορίων, αλλά και στα νησιά και τον εναέριο χώρο.

Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει ότι οι συνομιλίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα επικεντρωθούν επίσης σε πολιτικές διαβουλεύσεις και συνομιλίες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο πλευρών. «Και στα τρία αυτά πεδία, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε καλή πρόοδο πολύ σύντομα», δήλωσε.

Ο Καλίν είπε επίσης ότι στις συνομιλίες που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν υπήρξε θετική ατμόσφαρια και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να ελαχιστοποιήσουν τις διαφορές τους.

 

 

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.12.2025

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Στους 16 οι νεκροί από το μακελειό στην Bondi Beach – Ανάμεσά τους και ένα παιδί

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην παραλία Bondi Beach του Σίδνεϊ, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 16, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των αυστραλιανών Αρχώ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.12.2025

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο Νετανιάχου λέει ότι είχε προειδοποιήσει την Αυστραλία

Δημόσια παρέμβαση με αιχμές έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ, υποστηρίζοντας ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την αυστραλιανή κυβέρνηση πως ορισ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.12.2025

Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε εκδήλωση για το Χανουκά

Σκηνές πρωτοφανούς τρόμου εκτυλίχθηκαν σήμερα στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της εβραϊκής γιορτής του Χανουκά. Σύμφωνα με τις α