Image
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 17:56 Βλέπω/Ακούω

Ξεκινά το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας - Υπεγράφη η ΚΥΑ, όλες οι λεπτομέρειες

Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργείου Οικονομικών για το μεγάλο ανοιχτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, η οποία υλοποιεί τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το νέο πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επιδοτεί για έξι μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις, ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει με ειδική ρήτρα τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφερεται, το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Τέλος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 1.10.2020 και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

topontiki

 

 

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 14.12.2025

Αγρότες: Τα 14 επίσημα αιτήματα προς την κυβέρνηση

Λίστα με τα 14 επίσημα αιτήματά τους απέστειλαν το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκα

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 14.12.2025

Εντοπισμός και διάσωση 23 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Καλαμάτα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ), για την παροχή συνδρομής σε μία λέμβο με αλλοδαπούς

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 14.12.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία απολογίας για τους συλληφθέντες στην Κρήτη – Βαρύ κατηγορητήριο

Προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους ενώπιον του Ευρωπαίου Ανακριτή έλαβαν οι συλληφθέντες στην Κρήτη για την υπόθεση παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι κατηγορούμεν