Image
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 16:17 Είς Υγείαν

Εφιαλτική η εκτίμηση του ECDC για 1.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα στην Ελλάδα

Εφιαλτικές είναι οι εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για την πορεία του κορονοϊού και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την έκθεση του ECDC στην οποία αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, κάνοντας λόγο για άσχημες προβλέψεις τις επόμενες δέκα ημέρες στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη έκθεση με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει την προβολή της πανδημίας σε διάστημα 30 ημερών (με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου και υποθέτοντας ότι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της περιόδου προβολής, καθώς λαμβάνεται υπόψη η απόδοσή τους μέχρι εκείνη την ημερομηνία).

Ο πρώτος πίνακας έχει να κάνει με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ημερησίως, ο δεύτερος με τον ημερήσιο αριθμό νοσηλευόμενων, ο τρίτος με τις ημερήσιες νοσηλείες σε ΜΕΘ, ο τέταρτος με τους θανάτους ανά ημέρα, ο πέμπτος με τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο έκτος με τις νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ.

Το βασικό σενάριο του ECDC προβλέπει περίπου 1.000 κρούσματα ημερησίως τη 19η Οκτωβρίου, και περίπου 25-30 θανάτους.

Δείτε εδώ την έρευνα

 

 

 

 

ieidiseis
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Το μέλλον της Υγείας περνά από το φαρμακείο», υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Εγκαινιάστηκε το νέο Συνεργαζόμενο Κέντρο του ΠΟΥ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εστίαση στην ανθρωποκεντρική φροντίδα και την ποιότητα υγείας (vid)

Με διεθνή σημασία και ισχυρό συμβολισμό για το μέλλον της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Πανεπ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 19.05.2026

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημέρωσε 1.136 πολίτες στη Β. Ελλάδα για τον καρκίνο του μαστού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επίκεντρο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την εξαήμερη καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης με τίτλο: «