Image
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 16:17 Είς Υγείαν

Εφιαλτική η εκτίμηση του ECDC για 1.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα στην Ελλάδα

Εφιαλτικές είναι οι εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για την πορεία του κορονοϊού και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την έκθεση του ECDC στην οποία αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, κάνοντας λόγο για άσχημες προβλέψεις τις επόμενες δέκα ημέρες στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη έκθεση με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει την προβολή της πανδημίας σε διάστημα 30 ημερών (με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου και υποθέτοντας ότι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της περιόδου προβολής, καθώς λαμβάνεται υπόψη η απόδοσή τους μέχρι εκείνη την ημερομηνία).

Ο πρώτος πίνακας έχει να κάνει με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ημερησίως, ο δεύτερος με τον ημερήσιο αριθμό νοσηλευόμενων, ο τρίτος με τις ημερήσιες νοσηλείες σε ΜΕΘ, ο τέταρτος με τους θανάτους ανά ημέρα, ο πέμπτος με τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο έκτος με τις νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ.

Το βασικό σενάριο του ECDC προβλέπει περίπου 1.000 κρούσματα ημερησίως τη 19η Οκτωβρίου, και περίπου 25-30 θανάτους.

Δείτε εδώ την έρευνα

 

 

 

 

ieidiseis
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 21.10.2026

Δήμος Βιάννου: Τιμητική διάκριση από την Περιφέρεια Κρήτης για την συμβολή στην προστασία της ανθρώπινης ζωής

Μια σημαντική τιμητική διάκριση για τον Δήμο Βιάννου και τον Δήμαρχο Παύλο Μπαριτάκη, αυτή τη φορά στον τομέα της πρόληψης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Συγκεκριμένα ο Δήμος Βιάννου τιμήθηκ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 21.10.2026

Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη δράση πρακτικής εξοικείωσης στην ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/10, η δράση ενημέρωσης και πρακτικής εξοικείωσης στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 20.10.2026

Ξεκίνησε το 3ο Φεστιβάλ Πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης (Vid)

Πάνω από 5000 άτομα αναμένεται να επισκεφθούν το 3ο Φεστιβάλ Πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης, που ήδη ξεκίνησε όπως αναφέρει ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης. Μικροί και μεγάλο