Image
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 19:26 Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Παράταση λίγων ημερών για την πρώτη δόση

Παράταση λίγων ημερών αναμένεται να πάρει η πληρωμή της πρώτης δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες του Open από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Για να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet και να ξεκινήσουν οι πληρωμές από τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υπολογιστεί αφενός η κατάργηση του φόρου σε 28 μικρά νησιά της χώρας, όπως ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και επιπλέον να επανυπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ σε 16 περιοχές της χώρας στις οποίες άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες με απόφαση του ΣτΕ πριν από μερικές ημέρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Alpha ότι θα ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα για να μην αντιμετωπίσουν οι πολίτες πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ. Το ζητούμενο είναι πλέον αν οι πολίτες θα υποχρεωθούν σε διπλή δόση μέσα στον επόμενο μήνα, όπως συνέβη και με αυτούς που δεν είχαν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις ως το τέλος Ιουλίου και αναγκάστηκαν σε διπλή δόση τον Αύγουστο.

 

 

madata.gr
Post
Οικονομία Δευτέρα 03.08.2026

Από 8 έως 18 Αυγούστου η θερινή αργία των λογιστικών γραφείων του ν. Ηρακλείου

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Ε.Η.) ενημερώνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες ότι, κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, τα

Post
Οικονομία Δευτέρα 03.08.2026

Από σήμερα οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Από σήμερα, 3 Αυγούστου, έως και τις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πληρωμές του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με το συνολικό ποσό των καταβολών να ανέρχε

Post
Οικονομία Κυριακή 02.08.2026

Τζόκερ, κλήρωση Κυριακής, 2 Αυγούστου 2026,

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 2 Αυγούστου 2026, η κλήρωση 3100 του Τζόκερ, που μοιράζει στην πρώτη κατηγορία τουλάχιστον 2.00.000 ευρώ. Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης είναι: 4,