Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 19:24 Είς Υγείαν

ΕΦΕΤ – προσοχή! Ανακαλούνται μπιφτέκια κοτόπουλο με σαλμονέλα


Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών, μπιφτέκια κοτόπουλο, που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

Το προϊόν  με την εμπορική ονομασία «ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ  ΜΠΙΦΤΕΚΙA ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ» με ημερομηνία παραγωγής 13/02/20 και ημερομηνία λήξης 13/02/21, που παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία, ελήφθη  από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε. (υποκατάστημα MyMarket) και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού salmonellaspp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 13.11.2025

Νέα ευρήματα συνδέουν τη χρόνια ουλίτιδα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Η στοματική υγεία φαίνεται πως έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, καθώς νέα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι η χρόνια ουλίτιδα ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο ε

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 13.11.2025

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV: Ενημέρωση ΕΟΔΥ

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 13.11.2025 Ο ΕΟΔΥ προέβη σε ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων επιτήρησης και σε εισαγωγή νέων καταγραφών για την πληρέστερη

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 13.11.2025

Πειραματικός ορός «ξυπνά» τα μαλλιά σε 20 ημέρες – Νέα ελπίδα για την τριχόπτωση

Μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης φέρνει στο προσκήνιο ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, προσφέροντας νέα ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που ταλαιπωρ