Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 18:57 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Πέντε οι νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο – Στα 337 τα θύματα του ιού στην Ελλάδα


Τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για την ζωή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της πανδημίας της χώρας μας στο 337 νεκρούς.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 73χρονος που νοσηλεόταν στο ΓΝ Κατερίνης. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ακόμη, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Επίσης έχασαν τη ζωή τους μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ κατέληξε στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και  μια 88χρονη γυναίκα  που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη στο Σωτηρία από τις 17 Σεπτεμβρίου.

To Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.978, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες.

 Κορονοϊός - Κραυγή αγωνίας για τα νοσοκομεία: Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, ο αριθμός μας φοβίζει

Δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό απευθύνει, η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Η κ. Γκάγκα, μιλώντας στον ρ/σ "Θέμα 104,6", περιγράφει την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεία στα νοσοκομεία, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με κορονοϊό. "Σήμερα έχουμε ανοίξει πέντε κλινικές και δύο μονάδες, οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς ως γιατροί έχουμε άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα κρούσματα, να τους νοσηλεύσουμε καλά και να προλάβουμε θανάτους" λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στον "Θέμα 104,6".

"Θα περίμενα ότι, έπειτα από αυτούς τους μήνες που έχουμε τα μέτρα, που έχουμε μάθει, που βλέπουμε τα πράγματα, θα ήμασταν ως πολίτες πιο έτοιμοι, να είμαστε προσεκτικοί και να σταματήσουμε την πανδημία. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα και οι ασθενείς μένουν δύο και τρεις εβδομάδες, δεν υπάρχει περίπτωση, και διπλάσια νοσοκομεία να είχαμε, να τα βγάλουμε πέρα", εξηγεί.

"Ήλπιζα ότι τώρα θα ήμασταν καλύτερα απ' ό,τι την άνοιξη, δεν είμαστε. Ο ρυθμός εισόδου στο νοσοκομείο, πραγματικά μας φοβίζει. Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, που για εμάς είναι τρομακτικό. Ο αριθμός μας φοβίζει πολύ. Με το που ανοίγει η μονάδα, γεμίζει. Ο ρυθμός μας φοβίζει πολύ και είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε", προσθέτει η ίδια.

"Δεν έχουμε εμβόλιο, δεν έχουμε κατάλληλα φάρμακα. Τα μέτρα δημόσιας υγείας είναι αυτά που μπορούν να σταματήσουν την πανδημία και για την υγεία, και για την οικονομία. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και μας τρομάζει", τονίζει.

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν "Κόψτε τα κονδύλια στην Τουρκία όσο απειλεί την Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, με αφορμή τις μονομερείς ανακοινώσεις της Τουρκίας για την ανακήρυξη θαλάσσιων πάρκων, που εκτείνονται και στο Βόρειο Αιγαίο και στο Καστελόριζο, ο

Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Μ. Κεφαλογιάννης: Παράνομη η ανακήρυξη "θαλάσσιων πάρκων" από την Τουρκία

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή «τα προεδρικά

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 12.08.2026

ΕΕ: Δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κολομβία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε δύο εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Κολομβίας, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. &laqu