Image
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 22:09 Αθλητικά

Σάλαϊ και διαιτητής στέρησαν την πρόκριση στον ΟΦΗ

 Ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από τον Απόλλων Λεμεσού με 0-1, για τον 2ο προκριματικός γύρω του Europa League.

Οι Κύπριοι χάρης σε γκολ του Σάλαι στο 49΄ πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρω του θεσμού.

Στα πρώτα 10 λεπτά ο ΟΦΗ μπήκε με μεγάλη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, με τους Κύπριους να κάνουν πρέσινγκ σε όλο τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Απόλλων Λεμεσού ήταν επιρρεπής στα λάθη στην μεσαία περιοχή με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να βγει πολλές φορές στην πλάτη της άμυνας, με Φιγκειρέδο και Σαρδινέρο.

Μετά το 35΄ ο ΟΦΗ αναπροσάρμοσε τα πλάνα του θέλοντας να ξεκινήσει το παιχνίδι από την άμυνα.

Οι Κρητικοί στο 36΄ και 37΄ είχαν δυο καλές στατικές φάσεις, δίχως όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα στην εστία του Απόλλων.

Στο 41΄ ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Στάικο να δίνει με τακουνάκι στον Σαρδινέρο και εκείνος στο Φιγκεϊρέδο, με τον τελευταίο να σουτάρει σε πλεονεκτική θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή και τον Δημητρίου να αποκρούει.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον ΟΦΗ να έχει τις ευκαιρίες και τον Απόλλων Λεμεσού να πιέζει σε όλο τον αγωνιστικό χώρο.

Το δεύτερο ημίχρονο και το γρήγορο γκολ του Απόλλων Λεμεσού

Στην επανάληψη και μόλις στο 49΄ ο Απόλλων Λεμεσού άνοιξε το σκορ, με τον Νταμπό να μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή μετά από ολιγωρία της άμυνας του ΟΦΗ, πέρασε τον Βούρο, έδωσε στον Σάλαι, και εκείνος με άνεση έκανε το 0-1.

Το τραγικό λάθος του βοηθού διαιτητή που υστέρησε το γκολ στον ΟΦΗ

Στο 59΄ ο Μπένσον έδωσε πίσω για το Δημητρίου, ο Φιγκεϊρέδο εκμεταλλεύτηκε το λάθος και μπήκε με κενή εστία στην μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής έδωσε οφσάιντ, κάνοντας τραγικό λάθος, καθώς την πάσα την έκανε παίκτης του Απόλλων.

Το ντεμπούτο του Σολίς

Στο 66΄ ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα έκανε ο Σολίς ο οποίος μπήκε στην θέση του Στάικου.

Στην συνέχεια ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο, βγάζοντας κυρίως προωθημένο τον Φιγκεϊρέδο.

Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιουργώντας τον παιχνίδι του κυρίως με Μεγιάδο και Σαρδινέρο.

Ο ΟΦΗ μετά το 80΄ ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση και πίεζε για την ισοφάριση, με τον Απόλλων να αμύνεται.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου δεν κατάφερε να σκοράρει με αποτέλεσμα να έρθει αποκλεισμός, καθώς σε ακόμα ένα παιχνίδι οι Κρητικοί είχαν πρόβλημα στην επίθεση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης (67’ Ναμπί), Βούρος, Γιαννούλης (80’ Κοροβέσης), Νέιρα, Στάικος (67’ Σολίς), Μεγιάδο, Σαρντινέρο, Φιγκεϊρέδο.

Απόλλων Λεμεσού (Σωφρόνης Αυγουστής): Δημητρίου, Ζοάο Πέδρο (46’ Πίττας), Ρομπέρζ, Γιούστε, Σαλάι, Σακέτι, Ματέι (46’ Μπένσοπ), Ντένιτς, Αγκίρε, Ντιγκινί, Νταμπό (78’ Γιαννιώτας).  


Πηγή: kritipress.gr
Post
Αθλητικά Σάββατο 28.03.2026

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο 29.03.2026 λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο Ηράκλειο

Λόγω των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν αύριο Κυριακή 29.03.2026 κατά τις ώρες 07.30-14.00 στο Ηρακλειο στο πλαίσιο της διοργάνωσης «RUN GREECE 2026”παρέχονται διευκρινισ

Post
Αθλητικά Πέμπτη 26.03.2026

Την Κυριακή το «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2026»- Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Mε απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τηνΚυριακή 29.03.2026κατά τις ώρες 07:30 έως 14:00,θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη του Ηρακλείου λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρ

Post
Αθλητικά Τετάρτη 25.03.2026

Ξεκίνησε η διάθεση εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας από την ΠΑΕ-ΟΦΗ

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων του ΟΦΗ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ, που θα γίνει στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό στάδιοστις25 Απριλίου 2026 στις 20.30 το βράδυ. Στην ανακοί