Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 23:41 Εκτός Ελλάδος

Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τη δυναμική της πανδημίας ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε ανησυχητικούς ρυθμούς σε ορισμένα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, λίγους μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες, είπε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια μετάδοσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης».

Επιπλέον, η βαν Κέρκοβ επισήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με Covid-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από την Covid-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 

 
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.05.2026

Τραμπ: «Η νέα ιρανική πρόταση είναι απαράδεκτη» – Νέες δηλώσεις για Νετανιάχου και τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ειδησεογραφικό δίκτυο Kan News ότι μελέτησε τη νέα πρόταση του Ιράν και τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη». Η δήλωση με

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.05.2026

Τραμπ: «Θα μελετήσω» νέα πρόταση του Ιράν για επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι σκοπεύει να «μελετήσει» νέα πρόταση του Ιράν για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, λίγες ημέρες αφότου απέρριψε προηγούμε

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 02.05.2026

Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα παρά την εκεχειρία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οκτώ άνθρωποι &