Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 17:35 Εκτός Ελλάδος

Κίνα: Από αρχές Νοεμβρίου διαθέσιμο τα εμβόλια κατά του κορονοϊού


 

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζονται στην Κίνα πιθανόν να είναι έτοιμα για χρήση από το κοινό ακόμη και στις αρχές Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Τέσσερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών στην Κίνα.

Τουλάχιστον τα τρία από αυτά έχουν ήδη χορηγηθεί στους εργαζόμενους που είναι απαραίτητοι με βάση ένα πρόγραμμα χρήσης έκτακτης ανάγκης που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών διεξάγεται ομαλά και τα εμβόλια μπορεί να είναι έτοιμα για το γενικό κοινό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, είπε σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση αργά χθες το βράδυ η επικεφαλής του Κέντρου και ειδική σε θέματα βιοασφάλειας Γκουϊσέν Γου.

Η Γου, η οποία δήλωσε ότι δεν εμφάνισε περίεργα συμπτώματα τους τελευταίους μήνες αφού της χορηγήθηκε και της ίδιας ένα πειραματικό εμβόλιο τον Απρίλιο, δεν διευκρίνισε σε ποιά εμβόλια αναφέρεται.

Μια μονάδα του κρατικού φαρμακευτικού κολοσσού, η China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), και η κινεζική φαρμακευτική, εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο Sinovac Biotech παρασκευάζουν τα τρία εμβόλια στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Ένα τέταρτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού παρασκευάζεται από την εταιρεία CanSino Biologics και έλαβε έγκριση για χρήση από τον κινεζικό στρατό τον Ιούνιο.

Η Sinopharm ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το εμβόλιό της πιθανόν να είναι έτοιμο για χρήση από το κοινό μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών.

Οι παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων σε όλο τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμου για την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 925.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Μεγάλες δυτικές εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια δεσμεύτηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα να τηρήσουν το υψηλό επιστημονικό ερευνητικό επίπεδο και να μην ενδώσουν σε πολιτικές πιέσεις για την επίσπευση της διαδικασίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

 

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 28.10.2026

Σιδηροδρομική τραγωδία στο Τολέδο: 17 λεπτά τυφλής πορείας και τριπλή προειδοποίηση πριν τη φονική σύγκρουση με 68 νεκρούς

Μια ανείπωτη εθνική τραγωδία συγκλονίζει την Ισπανία, καθώς η σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας στην περιοχή του Τολέδο άφησε πίσω της τουλάχιστον 68 νεκρούς και περισσότερους από 10

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 28.10.2026

Ισπανία: Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας – Φόβοι για περισσότερα θύματα

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ισπανία, περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, μετά τη σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, τουλάχιστον δέκα

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 28.10.2026

Θρίλερ στο Ισραήλ: Προηγείται ο Νετανιάχου με 56 έδρες αλλά απέχει από την αυτοδυναμία – Στο 77,7% η συμμετοχή-ρεκόρ

Προβάδισμα στην καταμέτρηση των ψήφων διατηρεί το στρατόπεδο του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει μέχρι στιγμής την απαιτούμενη κυβερνητικ