Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 12:39 Πολιτική

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Επέστρεψε το αστέρι



 

Με νέο σήμα θα πάει στη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα η αλλαγή του logo του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Μετά την επικύρωση της νέας ονομασίας του κόμματος από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) και την πρόσφατη ανανέωση στις θέσεις-κλειδιά στο οργανόγραμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το νέο λογότυπο του κόμματος.

Όπως αναφέρει o ίδιος και στο βίντεο της παρουσίασης που προβλήθηκε αποκλειστικά στους επίσημους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα στα socialmedia:

«Η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης. Η ανθρώπινη γνώση, η επιστήμη, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Όλα εξελίσσονται. Η πρόοδος αυτή, πολλές φορές φοβίζει. Φοβίζει τους λίγους που έχουν μάθει να καρπώνονται τα οφέλη μιας κοινωνίας οργανωμένης γύρω από τα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους. Όμως, η εξέλιξη είναι η δύναμη των πολλών.

Μια δύναμη ανίκητη, συλλογική, αναπόδραστη. Χωρίς αυτή, δεν θα είχαμε σήμερα δημόσια νοσοκομεία για όλους. Δεν θα είχαμε δημόσια σχολεία. Δεν θα ήταν κατοχυρωμένη η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Εμείς είμαστε προϊόν αυτής της εξέλιξης. Ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές.

Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται. Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει.» Το κεντρικό στοιχείο της νέας οπτικής ταυτότητας του κόμματος είναι ένα αστέρι, του οποίου οι πέντε κορυφές συμβολίζουν αξίες και ιδανικά που εμπνέουν και οδηγούν την Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη. Η Δημοκρατία, η Αλληλεγγύη, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία και η Ισότητα.

Αξίες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να υπηρετεί και να αγωνίζεται γι’ αυτές, απευθύνοντας ένα πλατύ κάλεσμα σε όσους οραματίζονται μια Δίκαιη, Προοδευτική και Ευρωπαϊκή Ελλάδα.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει το βήμα στο μέλλον. Ένα μέλλον για όλους».

Το βίντεο από την παρουσίαση του νέου logo από τον Αλέξη Τσίπρα

 

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ασφαλής και ανθεκτικός – Καμία παρέμβαση στα ρέματα χωρίς πλήρη τεκμηρίωση και έλεγχο»

Σοβαρά ερωτήματα για την παρέμβαση σε ρέμα στη Σταλίδα, στην περιοχή της ανατολικής εξόδου της δεύτερης σήραγγας του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος–Μάλια, θέτει με Ερώτηση και Αίτηση

Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

ΒΟΑΚ: Το κυκλοφοριακό χάος στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από τα έργα στον ΒΟΑΚ. Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει την ανάγκη νυχτερινών εργασιών - όπου

Post
Πολιτική Πέμπτη 17.09.2026

Αναγνώριση των πτυχίων Τ.Ε.Ι. και άρση του διαχωρισμού ΠΕ–ΤΕ-Κοινοβουλευτική Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη προς την Υπουργό Παιδείας

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη,μεταφέροντας στη Βουλή την από 26.0