Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 10:20 Είς Υγείαν

Μεγάλο ποσοστό των διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι. Νέα μέτρα ίσως και στο τέλος της εβδομάδας


Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι λοιμωξιολόγοι με την αύξηση των κρουσμάτων. Χθες ανακοινώθηκαν 196 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 82 ήταν στην Αττική, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τις 5.942.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι εισαγωγές στις ΜΕΘ δεν αφορούν μόνο ηλικιωμένους.

«Ανησυχητικά είναι τα σημάδια κυρίως στην Αττική που διπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Όπως επίσης είναι ανησυχητικό ένα μεγάλο ποσοστό διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρεια τους και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

και συνέχισε: «Η κινητικότητα πληθυσμού σχετίζεται με την έξαρση της επιδημίας σχετίζεται με αυτό. Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αρκετά και ενδεχομένως να γίνουν λίγο πιο αυστηρά εν όψει Δεκαπενταύγουστου. Το θέμα δεν είναι όμως να παίρνουμε καινούργια μέτρα, αλλά να τηρούνται τα υπάρχοντα. Και αυτό δεν γίνεται. Δεν τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, υπάρχει χαλαρότητα, συνωστισμός. Ίσως στο τέλος της εβδομάδας πάμε σε νέα μέτρα αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Δείτε το βίντεο:

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 07.10.2026

Εσπερίδα για την οικογένεια και την ψυχική ανθεκτικότητα από το Δήμο Ηρακλείου

Με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, την Παρασκευή 16/10, 18:00-21:00 στο δημοτικό κτίριο της Ανδρόγεω Εσπερίδα με θέμα «Οικογένεια και Ψυχική Ανθεκτικότητα: Ποιες είναι οι προκλήσεις σήμερα και

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 03.10.2026

«Μεγαλώνουμε με Υγεία - Διατηρούμε τη Μνήμη»:Ημερίδα για την άνοια, την πρόληψη και την υγιή γήρανση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών, μελών των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ, εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου του Τμήματος Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας, επαγγελματιών υγείας, μαθητών των τριών Τμημάτων του Τομ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 02.10.2026

Σεμινάρια σε εργαζομένους 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο πλαίσιο του Προγράμματος Θετικής Γονεϊκότητας

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Θετικής Γονεϊκότητας -Triple P (Positive Parenting Program), ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την 7η ΥΠΕ Κρήτης οι δύο πρώτοι κύκλοι σεμιναρίων σε εργαζομένους κεντ