Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 21:48 Πολιτική

Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ: Ετοιμάζουμε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Άγκυρας


Νέες, επιπλέον κυρώσεις κατά της Άγκυρας, ετοιμάζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, όπως δηλώνει στον ΣΚΑΪ ο Εκπρόσωπος της Ένωσης, Πίτερ Στάνο.

Σε σχετικό ερώτημα που απηύθυνε ο ΣΚΑΪ, ο Πίτερ Στάνο δήλωσε τα εξής: «Όπως θυμάστε, τον Ιούλιο το ΣΕΥ (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) υποστήριξε ευρέως την ανάθεση στον Ύπατο Εκπρόσωπο να διερευνήσει περαιτέρω διαύλους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των εντάσεων και στην επίτευξη συμφωνιών για θέματα τα οποία δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Σημειώνεται δε, ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ετοιμάσει επιλογές για επιπλέον κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των Τουρκικών κινήσεων, και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε την έκτακτη Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 15.01.2026

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στη Βρίσα Λέσβου

Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή νέων κτηρίων που θα στεγάσουν το 3θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και το μονοθέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στ

Post
Πολιτική Πέμπτη 15.01.2026

Χρίστος Δήμας: Συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την αεροναυτιλία και εγκατάσταση νέων πομποδεκτών

Ύστερα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, συγκροτήθηκε Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων από εξειδικευμένα – σε τεχνικά συστήματα – στελέχη

Post
Πολιτική Πέμπτη 15.01.2026

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου με τον πρόεδρο και με μέλη του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (vid)

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει το κυκλοφοριακό και το θέμα των συγκοινωνιών χωρίς στρατηγική και χωρίς έλεγχο, όπως το θέμα των λεωφορειολωρίδων, με αποτέλεσμα στην Αττική να υπάρχουν απίστευτα αδιέξο