Image
Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 11:53 Είς Υγείαν

Μέτρα σε ισχύ από σήμερα. Μαγιορκίνης: Κρίσιμο 10ήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας

Σε ισχύ είναι από σήμερα τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες- μετά την σύσκεψη κυβέρνησης και επιδημιολόγων- σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και ενώ χθες ανακοινώθηκαν 126 νέα κρούσματα στη χώρα.

Από σήμερα λοιπόν, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια στις περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας καθώς και στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Ακόμα, από τις 17 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία καθώς και από τα χερσαία σύνορα.

Επίσης, αναστέλλονται σε όλη τη χώρα δημόσιες εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι.

Τέλος αποφασίστηκε η ακύρωση της ΔΕΘ.
Γκίκας Μαγιορκίνης: Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί η απαγόρευση και σε άλλες περιοχές, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, επεσήμανε στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιοργκίνης, καθηγητής τμήματος υγιεινής και επιδημιολογίας Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι είναι κρίσιμο το 10ήμερο.

Ακόμα, ο κ. Μαγιοργκίνης σημείωσε ότι η χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού καθώς και η ατομική ευθύνη είναι οι βασικοί πυλώνες για την ανάσχεση της πανδημίας, ενώ ανέφερε ότι αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγηθούμε σε εντατικοποίηση των μέτρων σε όλη την επικράτεια. Σχετικά με τον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, είπε πως είναι ανησυχητικός καθώς δείχνει ότι υπάρχει μια επιτάχυνση και ότι υπάρχει μια δυναμική ενός δεύτερου κύματος.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ένας θάνατος και 126 νέα κρούσματα στη χώρα, από τα οποία 10 εισαγόμενα, 38 στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη, 17 στη Μυτιλήνη, 5 στη Λάρισα, καθώς και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 10.04.2026

Μετά τα 40; Το έντερό σας είναι το «κλειδί» για ενέργεια και καλή διάθεση

Νιώθετε συχνά φούσκωμα, απογευματινή κόπωση ή κακή πέψη; Η απάντηση κρύβεται στο μικροβίωμα. Δείτε πώς οι αλλαγές στη μέση ηλικία επηρεάζουν το έντερο και πώς μπορείτε να το προστατεύσετε. Όσο πλησιά

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 08.04.2026

Αλλαγές στο σύστημα παραπομπών σε ειδικό γιατρό – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στο σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς δίνει το υπουργείο Υγείας μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας. Με βάση το αρχικό πλαίσιο, η παραπομπή σε άλλους ιατρούς γινό

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 06.04.2026

6ήμερο (20-25/4/2026) πρόληψης για την οστεοπόρωση στον Δήμο Περιστερίου

Φέτος είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που θα υλοποιηθεί το 6ήμερο πρόληψης «Γερά οστά, καλύτερη ζωή!», όπου οι κινητές μονάδες του Συλλόγου Πεταλούδα θα προσφέρουν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυ