Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 10:33 Γνώμες

Γιαμαρέλλου: Θα φοράμε όλοι μάσκα, θα το πάρουμε απόφαση


 

Θα φοράμε όλοι μάσκα, θα το πάρουμε απόφαση, είναι μέτρο που προφυλάσσει εμάς και τους άλλους επισήμανε στον ΣΚΑΪ για τον κορωνοϊό η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ελένη Γιαμαρέλλου. 

Σήμερα φτάσαμε να λέμε ότι αν όντως ο κόσμος μπορούσε να φορεί συνεχώς μάσκα θα εξαφανιζόταν το πανδημικό κύμα. Το ανακοίνωσε ο διευθυντής του Κέντρου Νοσημάτων στην Άτλαντα στα μέσα Ιουλίου εξήγησε η καθηγήτρια. 

Όπως ανέφερε δε, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις πριν από μια εβδομάδα ακόμα κι αν ο ιός μεταδοθεί σε κάποιον που φοράει μάσκα, θα νοσήσει πολύ ελαφρά ή θα είναι ασυμπτωματικός.

Όπως επισήμανε, «πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό ανά μια ώρα, μισή ώρα, και να κρατάμε αποστάσεις, αποστάσεις και σε εξωτερικούς χώρους.  

Για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου είπε ότι μπορεί να γίνουν, αλλά με λίγο κόσμο, αλλά θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες μέρες. 

«Είμαι αισιόδοξη να πιστεύω ότι μπορεί να μην έχουμε έρθει στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, αλλά βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, και αν δεν προσέξουμε μπορεί να φτάσουμε στο δεύτερο κύμα. Η ανησυχία είναι ότι πολλά κρούσματα είναι διάσπαρτα και ‘’ορφανά’’, δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να ιχνηλατηθούν» εξήγησε η κ. Γιαμαρέλλου. 

Για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα και τις εστίες διασποράς του κορωνοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

 

Πηγή: skai.gr

 

Post
Γνώμες Δευτέρα 09.03.2026

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΜΑ

Του Λευτέρη Χαρωνίτη (Σκηνοθέτης -Μέλος της Παγκρήτιας Επιτροπής ενάντια στις βάσεις και την πολεμική εμπλοκή) Πριν από εκατόν δέκα ακριβώς χρόνια κατά τους πρώτους μήνες του 1916 ο Β.Ι. Λένιν,

Post
Γνώμες Κυριακή 01.03.2026

Καλώς Όρισες Μάρτιε: Ο Μήνας της Μεγάλης Ανανέωσης και της Άνοιξης

Σήμερα υποδεχόμαστε τον Μάρτιο, τον μήνα που σηματοδοτεί την επίσημη είσοδο της άνοιξης και μας προσκαλεί να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι η στιγμή που η φύση ξυπνά, τα λουλούδια ανθίζουν και οι μέρες

Post
Γνώμες Πέμπτη 26.02.2026

Αγία Φωτεινή η προ των Αποστόλων Απόστολος.

Του Μυργιώτη Παναγιώτης (Μαθηματικός) Ο Χριστιανός με βάση την πίστη του είναι πάντα αισιόδοξος και με καλή προαίρεση να ελπίζει βάσιμα στην σωτηρία του. Ο Χριστός θα δει την καλή του προαίρεση και