Τετάρτη 05 Αυγούστου 2020 11:25 Είς Υγείαν

Γώγος: Τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα. Πιθανή κλιμάκωση στα μέτρα


 Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η χαλάρωση και η διασπορά του ιού όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ.

Τα χτεσινά κρούσματα να ανέβασαν τον δείκτη R στο 1, είπε ο κ. Γώγος, και είναι κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται η επιδημία να έχει ανοδική τάση.

«Είμαστε σε φάση που τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα», τόνισε και προσέθεσε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη.

Επίσης, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει και κλιμάκωση στα μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση.

Βασικό πρόβλημα παραμένει το θέμα με τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. Αποτελεσματικό μέτρο δεν υπάρχει, όπως εξήγησε.

«Ο ολιγοσυμπτωματικός είναι περισσότερο μεταδοτικός από τον τελείως ασυμπτωματικό», επεσήμανε ο κ. Γώγος.

Σχετικά με τη έξαρση του ιού λόγω της κινητικότητας των νέων που δεν τηρούν τα μέτρα ο καθηγητής είπε πως «η περίοδος αυτή είναι η περίοδος των νέων. Είναι δεδομένο ότι κυρίως οι νέοι μεταδίδουν τον κοροναϊό.»

Πρέπει να βρούμε έναν αποτελεσματικότερο τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, ανέφερε ο καθηγητής.

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.12.2025

Την Τετάρτη από τις 09:30 στο Δημαρχείο Καισαριανής η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με σύνθημα «δώσε ζωή – είναι στο αίμα σου» το 1 ο ΕΠΑΛ και ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 14.12.2025

Η σωστή συχνότητα λουσίματος δεν είναι ίδια για όλους – Τι ισχύει σύμφωνα με δερματολόγους

Όταν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα του λουσίματος, η πρώτη αλήθεια που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι μία: δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζουμε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 13.12.2025

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες ακόμη κι αν τις ξεφλουδίζεις

Η πατάτα είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα της κουζίνας μας και καταναλώνεται με δεκάδες τρόπους: βραστή, τηγανητή, ψητή ή στον φούρνο. Κι όμως, ένα κρίσιμο βήμα πριν το μαγείρεμα συχνά παραλείπεται ή υ