Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 23:24 Ειδήσεις

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Λίβανο και την ετοιμότητά μας να συνδράμουμε


Τη βαθιά οδύνη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, εξέφρασε προ ολίγου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας, επίσης, ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, είχε πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Χασάν Ντιάμπ την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου.

Όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η ελληνική πρεσβεία στον Λίβανο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Διαβεβαιώνουν ακόμα ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του.

Επισημαίνουν επίσης πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα τις Βηρυτού, τονίζει πως μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 03.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κυπριακή Προεδρία : Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί δίπλα στους αλιείς της.

Τις προτεραιότητες που οφείλει να θέσει η επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της αλιείας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος ανέδειξε ο ευρωβουλευτ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Ισχυρότερη Πολιτική Προστασία σημαίνει Ευρωπαϊκή ασπίδα για τις κρίσεις.

Στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής της Σοσιαλιστικής Ομάδας Σάκης Αρναούτογλου, στη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό τ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.02.2026

Κώστας Αρβανίτης: Αμίαντος στα δημόσια κτίρια. Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από την Κομισιόν

Ένα χρόνο μετά την απάντηση της Κομισιόν ότι η αφαίρεση του καρκινογόνου αμίαντου από τα δημόσια κτίρια αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη των κρατών μελών, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να καθυστερ