Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 23:24 Ειδήσεις

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Λίβανο και την ετοιμότητά μας να συνδράμουμε


Τη βαθιά οδύνη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, εξέφρασε προ ολίγου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας, επίσης, ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, είχε πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Χασάν Ντιάμπ την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου.

Όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η ελληνική πρεσβεία στον Λίβανο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Διαβεβαιώνουν ακόμα ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του.

Επισημαίνουν επίσης πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα τις Βηρυτού, τονίζει πως μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 08.10.2026

«Η Ευρώπη πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ως πρόεδρος της Μικτής Κοινβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ένωσης-Τουρκίας, στη σημερινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 05.10.2026

Κοινοτική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών και τη στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία στην Κρήτη», ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες άφησε πίσω της σημαντικότατα προβλήματα σε βασικές υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες σε πολλές περιοχές του νησι

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 02.10.2026

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Ε.Ε. για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Με εισήγηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και του Λουκά Φουρλά, επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Λα