Κυριακή 02 Αυγούστου 2020 11:04 Πολιτική

Κυριακίδου: Πιθανόν στις αρχές του 2021 το εμβόλιο για τον κορονοϊό


Για το θέμα του εμβολίου που θα αφορά τον κορονοϊό μίλησε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας».

Επιπλέον, η Επίτροπος ανέφερε ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

https://www.newsbeast.gr

 

 
Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων

Υπεγράφη σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση δωρεάς για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου». Η δεύτερη φάση του προγράμμα

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Μητσοτάκης: «Η συνταγματική αναθεώρηση ανοίγει τον δρόμο για την Ελλάδα του 2030»

Σαφές πολιτικό και θεσμικό στίγμα για τη νέα περίοδο διακυβέρνησης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στις προτερ

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα της εφαρμογής του νέου νόμου για τις κατατακτήριες εξετάσεις

Τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου Νόμου για τις κατατακτήριες εξετάσεις, τα οποία αρνείται να λύσει το Υπουργείο Παιδείας, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο.