Σάββατο 01 Αυγούστου 2020 23:45 Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις έξι δόσεις


Πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν τον νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Αυγούστου αλλά στα μέσα Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν εφέτος πάνω από 280.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν εισπράξει ή συνεχίζουν να λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια. Αυτό διότι το 30% των «κουρεμένων» ενοικίων θα συμψηφιστεί με τον φόρο που προκύπτει για τα ακίνητά τους περιορίζοντας την τελική επιβάρυνση.

Μετά το «πάγωμα» της νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2019, οι οποίες ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας φθάνουν σε 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ, 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ, 20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ και 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

https://www.cnn.gr

 

 
Post
Οικονομία Παρασκευή 11.07.2025

Πώς να βγάλεις δωρεάν ασφαλιστική ενημερότητα από το gov.gr - Εύκολα και γρήγορα

Η ασφαλιστική ενημερότητα (ή Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας – ΑΑΕ) πιστοποιεί ότι είσαι τακτοποιημένος/η απέναντι στον e?ΕΦΚΑ. Χρειάζεται συχνά για ΔΟΥ, τράπεζες, επιδοτήσεις και άλλες ε

Post
Οικονομία Παρασκευή 11.07.2025

IRIS: Νέα αυξημένα ημερήσια όρια συναλλαγών

IRIS: Νέα αυξημένα ημερήσια όρια συναλλαγών. Σε ισχύ τέθηκαν τα νέα αυξημένα ημερήσια όρια συναλλαγών μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS. Το συνολικό ημερήσιο πλαφόν συναλλαγών ανέρχεται πλέον σ

Post
Οικονομία Παρασκευή 11.07.2025

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Ιουλίου 2025

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2025, προκειμένου να χρημα