Image
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 10:48 Είς Υγείαν

Το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του - Αν γίνουμε Σερβία δεν έχουμε τις υποδομές

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο Open για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε σχετικά με τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε μπαρ και ΜΜΜ, καθώς και αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Δυστυχώς υπάρχει και η νεολαία που ναι μεν -δικαίως- θέλει να περάσει όμορφα, αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που υπάρχει, δεν έχει ασχοληθεί με τα κρούσματα του εξωτερικού, να δουν πού μπορεί να φθάσουν

Έχουμε ακόμα πάνω από έναν μήνα καλοκαιριού και εμείς οφείλουμε να επισημαίνουμε το πρόβλημα και την προσοχή που πρέπει να υπάρχει. Διότι εάν τα διψήφια καθημερινά κρούσματα γίνουν τριψήφια, τότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει, σημείωσε.

«Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον»

«Ευτυχώς βλέπουμε σιγά-σιγά ο κόσμος να προσαρμόζεται στα μέτρα. Διότι πολύς κόσμος ήταν χωρίς μάσκες, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους, όπως σε μπαρ, όπου ήταν ο ένας πάνω στον άλλον».

»Είχαμε κι αυτά τα πάρτι, που γίνεται κάθε χρόνο, αλλά φέτος δεν έπρεπε να γίνονται. Ελπίζουμε τα τελευταίο χρονικό διάστημα ο κόσμος να κατάλαβε τι γίνεται γύρω μας. Να είδε τ’ αυξανόμενα κρούσματα. Έχει αρχίσει να φοβάται», επισήμανε.

«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα»

«Συγκριτικά με τον Απρίλιο, που ήταν ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα, δεν υπάρχουν πολλοί νοσηλευόμενοι. Διότι τώρα οι πιο πολλοί ασθενείς είναι νέο και τα συμπτώματά τους είναι πιο ήπια».

»Αυτήν τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, διότι δεν είχαμε τελειώσει με τα χειρουργεία που εκκρεμούσαν. Ο κόσμος που ήταν στο σπίτι του, πρέπει να λύσει τα προβλήματά του.  Εάν, λοιπόν, στο κοντινό μέλλον αυξηθούν κατά πολύ τα κρούσματα, θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουμε σοβαρές καταστάσεις», υπογράμμισε.

«Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν»

«Το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του. Κι επιπλέον έχει κουραστεί και το προσωπικό. Διότι αντιμετώπισαν για πολύ καιρό κάτι που δεν ήξεραν. Βέβαια τώρα έχουμε περισσότερη εμπειρία».

»Έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων. Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν. Στους κλειστούς χώρους δεν γίνεται να μην φοράμε μάσκες, στα σούπερ μάρκετ, αλλά και οι υπάλληλοι των καταστημάτων. Όταν λέμε και ξελέμε, υπάρχει θέμα. Ο κόσμος είναι χαλαρός. Πρέπει να είμαστε κάθετοι», τόνισε.

«Αυτά που φοβόμαστε είναι τα ορφανά κρούσματα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση. Αν γίνουμε Σερβία δεν έχουμε τις υποδομές. Είναι δύσκολα τα πράγματα», κατέληξε.

 

 


ieidiseis
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 26.01.2026

Παρουσίαση καλών πρακτικών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη στο Radical Health Festival Helsinki 2026

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ δημόσιας υγείας «Radical Health Festival Helsinki» που πραγματοποιήθηκε στο Helsinki Expo & Convention Centre στη Φινλανδία. Πρόκε

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 26.01.2026

Δωρεάν προληπτικός αιματολογικός έλεγχος θυρεοειδούς για γυναίκες 30-60 ετών στα Δημοτικά Ιατρεία

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πρόληψης, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας, διοργανώνει δράση δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων για τη μέτρηση της θυρ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 23.01.2026

Έγκριση επαναπροκήρυξης 95 θέσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ.

Στην έγκριση επαναπροκήρυξης 95 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., οι οποίες είχαν κηρυχθεί άγονες σε προηγούμενη διαδικασία, προχωρά το Υπουργείο Υγείας. Η επαναπροκήρυξη αυτή αποτελεί στοχευμ