Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 22:19 Είς Υγείαν

Στα 27 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα - Που κατανέμονται, πόσα είναι εισαγόμενα


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 27, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά κατανέμονται ως εξής: 4 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 5 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,  1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3910 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. 

Από το σύνολο των 3910 κρουσμάτων, 1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 391773 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6067 (1.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 42814 (10.9%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 88 (0.2%) θετικά στον κορωνοϊό.

 

 

topontiki

 

 
Post
Είς Υγείαν Σάββατο 13.12.2025

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες ακόμη κι αν τις ξεφλουδίζεις

Η πατάτα είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα της κουζίνας μας και καταναλώνεται με δεκάδες τρόπους: βραστή, τηγανητή, ψητή ή στον φούρνο. Κι όμως, ένα κρίσιμο βήμα πριν το μαγείρεμα συχνά παραλείπεται ή υ

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 11.12.2025

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη έως την 31η Δεκεμβρίου 2025

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας του νησιού από τη νόσο της Ευλογ

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 11.12.2025

Έρευνα: Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση – Τι δείχνουν τα νέα ευρήματα

Νέα επιστημονική μελέτη του King’s College London, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Aging», δείχνει ότι μια ουσία που βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα ενδέχεται να επιβραδύνει τον ρυθμό τ