Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 18:17 Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα 172 εκατ. ευρώ σε 20.507 δικαιούχους


Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 60.804, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 484,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 80.290 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης λήγει αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι 41.120 δικαιούχοι του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι οποίοι έχουν λάβει τη χρηματοδοτική ενίσχυση, δεν είχαν επωφεληθεί από τον 1ο κύκλο του προγράμματος. Συνολικά, περίπου 100.000 επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί μέχρι σήμερα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Ι ή την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.

Οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας.

 

madata.gr
Post
Οικονομία Τρίτη 30.12.2025

Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων στα «Πράσινα Ταξί»

Σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2025, θα πιστωθεί με την 7η απόφαση έγκρισης πίστωσης, στους λογαριασμούς 108 δικαιούχων του προγράμματος «Πράσινα Ταξί», το ποσό των 2.062.219,15 ευρώ. Συνολικά θα ε

Post
Οικονομία Δευτέρα 29.12.2025

Δεν πήρες την επιστροφή ενοικίου; Η τελευταία διορία για διόρθωση και πότε μπαίνουν τα λεφτά

Μία τελευταία ευκαιρία έχουν χιλιάδες ενοικιαστές για να διορθώσουν λάθη που τους κόστισαν χρήματα από την επιστροφή ενοικίου. Η προθεσμία για τις τροποποιητικές δηλώσεις λήγει την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου

Post
Οικονομία Κυριακή 28.12.2025

Με το βλέμμα στις εκπτώσεις: Πώς κινούνται οι αγορές μετά τα Χριστούγεννα

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η αγορά μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με το ενδιαφέρον των καταναλωτών να στρέφεται πλέον στις χειμερινές εκπτώσεις που πλησιάζουν. Οι εμπορικοί δρ