Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 18:17 Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα 172 εκατ. ευρώ σε 20.507 δικαιούχους


Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 60.804, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 484,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 80.290 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης λήγει αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι 41.120 δικαιούχοι του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι οποίοι έχουν λάβει τη χρηματοδοτική ενίσχυση, δεν είχαν επωφεληθεί από τον 1ο κύκλο του προγράμματος. Συνολικά, περίπου 100.000 επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί μέχρι σήμερα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Ι ή την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.

Οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας.

 

madata.gr
Post
Οικονομία Τετάρτη 21.10.2026

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κρουαζιέρα

Οι εξελίξεις και οι προοπτικές της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου μεταξύ του Προέδρου του, κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, και του Διευθύνοντος Συμβούλου τ

Post
Οικονομία Τρίτη 20.10.2026

Στην κορυφή των αφίξεων το αεροδρόμιο Ηρακλείου με 1.529.886 επιβάτες τον Σεπτέμβριο

Στην κορυφή της επιβατικής κίνησης μεταξύ των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) βρίσκεται το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο υποδέχθηκε

Post
Οικονομία Τρίτη 20.10.2026

Αγροτικό πετρέλαιο: Απαλλαγή από ΕΦΚ και ΦΠΑ απευθείας στην αντλία από 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου 2026 τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα απαλλαγής των αγροτών από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και τον αναλογούντα ΦΠΑ στο πετρέλαιο κίνησης, απευθείας κατά τον ανεφοδιασμό.