Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 18:17 Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα 172 εκατ. ευρώ σε 20.507 δικαιούχους


Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 60.804, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 484,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 80.290 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης λήγει αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι 41.120 δικαιούχοι του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι οποίοι έχουν λάβει τη χρηματοδοτική ενίσχυση, δεν είχαν επωφεληθεί από τον 1ο κύκλο του προγράμματος. Συνολικά, περίπου 100.000 επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί μέχρι σήμερα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Ι ή την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.

Οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας.

 

madata.gr
Post
Οικονομία Τετάρτη 01.04.2026

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιστροφή ΦΠΑ 6% στους αγρότες – Όλη η διαδικασία

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ με τον κατ’ αποκοπή συντελεστή 6% για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Η διαδικασία αφορά παραστατικά που εκδόθηκαν το 2025

Post
Οικονομία Τετάρτη 01.04.2026

Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις για το Youth Pass

Ξεκίνησαν από σήμερα, 1η Απριλίου, οι αιτήσεις για το Youth Pass μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr, με την προθεσμία να λήγει στις 15 Μαΐου. Η ενίσχυση ανέρχεται σε 150 ευρώ ετησίως και χορηγείται

Post
Οικονομία Τετάρτη 01.04.2026

Κ. Κόλλιας: Κομβικός ο συντονισμός μεταξύ του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και του Ταμείου Εκσυγχρονισμού

Τη σημασία του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου, ως νέου χρηματοδοτικού εργαλείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά και του Ταμείου Εκσυγχρονισ