Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 18:17 Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα 172 εκατ. ευρώ σε 20.507 δικαιούχους


Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 60.804, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 484,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 80.290 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης λήγει αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι 41.120 δικαιούχοι του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, οι οποίοι έχουν λάβει τη χρηματοδοτική ενίσχυση, δεν είχαν επωφεληθεί από τον 1ο κύκλο του προγράμματος. Συνολικά, περίπου 100.000 επιχειρήσεις έχουν ενισχυθεί μέχρι σήμερα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Ι ή την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.

Οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της εβδομάδας.

 

madata.gr
Post
Οικονομία Παρασκευή 08.05.2026

Απόπειρα εξαπάτησης επιχειρηματιών- Προσοχή συστήνει το ΕΒΕΗ

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες μέλη του ότι ουδέποτε τα τελευταία χρόνια χρησιμοποίησε συνεργάτες ή στελέχη του για την είσπραξη συνδρομών προς τον φορέα ή για την επιβεβαίωσ

Post
Οικονομία Πέμπτη 07.05.2026

Ηράκλειο: Απόπειρα εξαπάτησης επιχειρηματιών

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες μέλη του ότι ουδέποτε τα τελευταία χρόνια χρησιμοποίησε συνεργάτες ή στελέχη του για την είσπραξη συνδρομών προς το φορέα ή την επιβεβαίωση στο

Post
Οικονομία Πέμπτη 07.05.2026

7ο Συνέδριο ΟΕΕ: O ρόλος του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Το θέμα του ρόλου του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, τέθηκε στο τρίτο πάνελ του 7ου Συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, The World in Disruption, που π