Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 21:27 Ειδήσεις

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος δήμαρχος της Σεούλ


Ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν βρέθηκε νεκρός, λίγες ώρες αφότου η κόρη του δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, πυροδοτώντας μια ευρεία κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία της Σεούλ, το πτώμα του βρέθηκε στο όρος Μπουγκάκ, στα βόρεια της πρωτεύουσας. Κοντά στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κόρη του δημάρχου κατήγγειλε την εξαφάνισή του στις αρχές λέγοντας ότι το τηλέφωνό του ήταν κλειστό και ότι είχε αφήσει ένα μήνυμα «σαν διαθήκη».

Ο Παρκ, επί πολλά χρόνια δήμαρχος της πόλης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή στη χώρα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Θεωρείτο ως πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 με τους φιλελεύθερους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούσαν τον δήμαρχο επί ώρες. Ο Παρκ έφυγε από την επίσημη κατοικία του γύρω στις 10.40 το πρωί, τοπική ώρα. Φορούσε μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα σακίδιο. Προηγουμένως είχε ακυρώσει μια σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Παρκ, που ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τεράστιες Διαδηλώσεις Υπό το Φως των Κεριών που οδήγησαν στην ανατροπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χιέ το 2017.

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Παρασκευή 03.04.2026

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ

Στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Στρασβούργο, την Τρίτη 31 Μαρτίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας των Δήμων σε ευρωπαϊκό επίπ

Post
Ειδήσεις Τρίτη 31.03.2026

Για παρατεταμένη αναστάτωση στις αγορές ενέργειας προειδοποιεί η Κομισιόν

Προειδοποίηση για παρατεταμένη αναστάτωση στις αγορές ενέργειας απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας τα κράτη-μέλη να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης. Σε επιστολή

Post
Ειδήσεις Τρίτη 31.03.2026

Στο Στρασβούργο ο Μιχάλης Αγγελόπουλος για τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και τις εργασίες του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΣτοΣτρασβούργοβρίσκεται ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικη