Κυριακή 05 Ιουλίου 2020 11:09 Βλέπω/Ακούω

Αύξηση έως και 100% στα διαζύγια την περίοδο της καραντίνας


Πρωτοφανή αύξηση, σε ποσοστό που άγγιξε το 100%, εμφάνισαν τα ζητήματα που αφορούσαν τα διαζύγια την περίοδο της καραντίνας, σύμφωνα με την Ένωση Μαζί για το Παιδί!

Η ένωση αναφέρει πως στους τρεις μήνες κατά τους οποίους όλη η Ελλάδα έμεινε στο σπίτι οι κλήσεις για διαζύγια στο 11525, μια γραμμή που υποστηρίζει συμβουλευτικά παιδιά, εφήβους και γονείς, αποτέλεσαν το 25% του συνόλου. Οι κλήσεις αφορούσαν είτε νέα διαζύγια που προέκυψαν τη συγκεκριμένη περίοδο είτε θέματα επικοινωνίας μεταξύ γονέων που είχαν ήδη πάρει διαζύγιο.

Ένα ζήτημα που χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί αρκετές φορές, αφορούσε τη μετακίνηση του παιδιού από το σπίτι του ενός γονέα στον άλλο, γιατί στο ένα σπίτι τα μέτρα προστασίας για τον ιό ήταν πιο αυστηρά και στο άλλο πιο χαλαρά. Αυτό δημιούργησε φόβο για την επαφή, ειδικά αν στη μια οικογένεια υπήρχε άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι γονείς που δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους στην επικοινωνία δυσκολεύτηκαν ακόμα περισσότερο την περίοδο του lockdown.

Μετακίνηση παιδιών που αισθάνονταν ενοχές

Άλλη μία σημαντική παράμετρος που αναδείχθηκε όσον αφορά τη μετακίνηση ήταν αυτή των παιδιών που αισθάνονταν ενοχές να αφήσουν μόνο τον έναν γονέα μέσα στην καραντίνα και πιθανώς να τον εκθέσουν σε κίνδυνο όταν γυρίσουν, ενώ αισθάνονταν στενοχώρια αν δεν έβλεπαν τον άλλο γονέα με τον οποίο δεν ζουν μαζί. Πολλά παιδιά αντιμετώπισαν αυτό το δίλημμα, με συνέπεια να δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Η αύξηση των κλήσεων για τα διαζύγια οδήγησε την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» να δώσει κατευθύνσεις στους γονείς ώστε να προστατέψουν τα παιδιά και την ψυχική υγεία τους όταν προκύψει ένα διαζύγιο στην οικογένεια. Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι πολλοί γονείς δίνουν παράταση στη σχέση τους, περιμένοντας να αλλάξει κάτι, κυρίως επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν τα παιδιά τους με ένα ενδεχόμενο διαζύγιο. Ωστόσο αυτό που αγνοούν είναι ότι τα παιδιά πληγώνονται περισσότερο από την κακή επικοινωνία και τους τσακωμούς των γονιών.

Την ίδια στιγμή, παρότι τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο των «ειρηνοποιών», ζώντας μέσα σε αυτή την «εκρηκτική» πραγματικότητα εκπαιδεύονται σε έναν επιθετικό και εκδικητικό τρόπο επικοινωνίας, που μπορεί να δυσκολέψει τις σχέσεις τους στο μέλλον.

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 05.04.2026

Εντοπισμός και διάσωση 28 αλλοδαπών στα Ψαρά

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Ψαρών για την ύπαρξη αλλοδαπών στην χερσαία περιοχή «ΚΑΒΟΣ ΜΑΡΚΑΚΙ» βόρεια των Ψαρών. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 05.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός- Αποδεικνύει ότι η εκπαίδευση δεν σταματά στο σχολείο – συνεχίζεται στην εμπειρία και στη γνώση»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική κεντρική αίθουσα του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, η τελετή αποφοίτησης των παιδιών που συμμετείχαν στο Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περι

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 05.04.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 5/4/26

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα της Πελοποννήσου και στη νότια νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες κατα