Κυριακή 05 Ιουλίου 2020 11:09 Βλέπω/Ακούω

Αύξηση έως και 100% στα διαζύγια την περίοδο της καραντίνας


Πρωτοφανή αύξηση, σε ποσοστό που άγγιξε το 100%, εμφάνισαν τα ζητήματα που αφορούσαν τα διαζύγια την περίοδο της καραντίνας, σύμφωνα με την Ένωση Μαζί για το Παιδί!

Η ένωση αναφέρει πως στους τρεις μήνες κατά τους οποίους όλη η Ελλάδα έμεινε στο σπίτι οι κλήσεις για διαζύγια στο 11525, μια γραμμή που υποστηρίζει συμβουλευτικά παιδιά, εφήβους και γονείς, αποτέλεσαν το 25% του συνόλου. Οι κλήσεις αφορούσαν είτε νέα διαζύγια που προέκυψαν τη συγκεκριμένη περίοδο είτε θέματα επικοινωνίας μεταξύ γονέων που είχαν ήδη πάρει διαζύγιο.

Ένα ζήτημα που χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί αρκετές φορές, αφορούσε τη μετακίνηση του παιδιού από το σπίτι του ενός γονέα στον άλλο, γιατί στο ένα σπίτι τα μέτρα προστασίας για τον ιό ήταν πιο αυστηρά και στο άλλο πιο χαλαρά. Αυτό δημιούργησε φόβο για την επαφή, ειδικά αν στη μια οικογένεια υπήρχε άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι γονείς που δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους στην επικοινωνία δυσκολεύτηκαν ακόμα περισσότερο την περίοδο του lockdown.

Μετακίνηση παιδιών που αισθάνονταν ενοχές

Άλλη μία σημαντική παράμετρος που αναδείχθηκε όσον αφορά τη μετακίνηση ήταν αυτή των παιδιών που αισθάνονταν ενοχές να αφήσουν μόνο τον έναν γονέα μέσα στην καραντίνα και πιθανώς να τον εκθέσουν σε κίνδυνο όταν γυρίσουν, ενώ αισθάνονταν στενοχώρια αν δεν έβλεπαν τον άλλο γονέα με τον οποίο δεν ζουν μαζί. Πολλά παιδιά αντιμετώπισαν αυτό το δίλημμα, με συνέπεια να δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Η αύξηση των κλήσεων για τα διαζύγια οδήγησε την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» να δώσει κατευθύνσεις στους γονείς ώστε να προστατέψουν τα παιδιά και την ψυχική υγεία τους όταν προκύψει ένα διαζύγιο στην οικογένεια. Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι πολλοί γονείς δίνουν παράταση στη σχέση τους, περιμένοντας να αλλάξει κάτι, κυρίως επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν τα παιδιά τους με ένα ενδεχόμενο διαζύγιο. Ωστόσο αυτό που αγνοούν είναι ότι τα παιδιά πληγώνονται περισσότερο από την κακή επικοινωνία και τους τσακωμούς των γονιών.

Την ίδια στιγμή, παρότι τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο των «ειρηνοποιών», ζώντας μέσα σε αυτή την «εκρηκτική» πραγματικότητα εκπαιδεύονται σε έναν επιθετικό και εκδικητικό τρόπο επικοινωνίας, που μπορεί να δυσκολέψει τις σχέσεις τους στο μέλλον.

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.11.2020

Ο Νίκος Μάνεσης δίνει οριστικό τέλος στα 60’ Ελλάδα – Θα το κάνει άλλος

Εγώ παρέδωσα, τέλος δήλωσε με σαφήνεια ο Νίκος Μάνεσης. Σε μια απρόσμενη αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Μάνεσης, το πρωί του Σαββάτου, μέσα από τη ενημερωτική του εκπομπή, «Σαββατοκύριακο με Μάνεσ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.11.2020

Lockdown: Σκέψεις για παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου - Πριν από τις γιορτές το άνοιγμα της οικονομίας

Για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος. Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα, γιατί πριν από τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα, θα ι

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.11.2020

Κορονοϊος: Η χώρα μας έσπασε το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων - Πάνω από 600 οι διασωληνωμένοι

Παραμένουν υψηλά τα νούμερα κρουσμάτων και διασωληνωμένων στη χώρα μας Στην τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν 2.013 νέα κρούσματα κορονοϊού με τις συνολικές μολύνσεις να ξεπερνούν τις 1