Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 11:46 Βλέπω/Ακούω

Η αλλαγή που έρχεται στα ΜΑΤ. Εικονολήπτης αστυνομικός θα υπάρχει σε κάθε διμοιρία


Ένας άνδρας των ΜΑΤ σε κάθε διμοιρία από 'δω και πέρα δεν θα κρατάει ρόπαλο και ασπίδα αλλά… κάμερα.

Ακολουθώντας το πρότυπο της γερμανικής αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθεύεται είκοσι κάμερες υψηλής ευκρίνειας με αντικραδασμικές λαβές και έξι αναμεταδότες εικόνας, ώστε να καταγράφονται πλήρως οι κινήσεις και η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Η εικόνα θα μεταφέρεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εκτιμάται κάθε φορά η κατάσταση και να δίνονται οι ανάλογες εντολές όταν προκύπτουν επεισόδια με διαδηλωτές. Τα πλάνα θα είναι πανοραμικά ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο υλικό εάν τυχόν καταγγείλουν φαινόμενα άσκοπης ή υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Από τη στιγμή που θα υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε διμοιρία που θα εκτελεί χρέη εικονολήπτη κρατώντας κάμερα σε ύψος 2,5 με 3 μέτρα με ειδικό πτυσσόμενο κοντάρι, φαίνεται ότι αποσύρεται ο αρχικός σχεδιασμός που ήθελε τους άνδρες των ΜΑΤ να έχουν μικροκάμερες στις στολές ή στα κράνη τους στα πρότυπα της γαλλικής αστυνομίας, με το σκεπτικό ότι η εικόνα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολλές φορές κουνημένη και θολή.

Το κόστος για την αγορά όλων των καμερών και των αναμεταδοτών αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 40.000 έως 60.000 ευρώ.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.06.2026

Σύλληψη ημεδαπού στην Καβάλα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη στο λιμάνι της Καβάλας ένας 21χρονος ημεδαπός για παράβαση του ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών το

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.06.2026

Οι τελικοί προσωρινοί πίνακες υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών στη ΔΥΠΑ

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της προκήρυξης 1/2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (ΦΕΚ 38/28.08.2024 τ. ΑΣΕΠ και ΦΕΚ 42/18.09.2024 τ. ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.06.2026

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Διευρύνονται οι δικαιούχοι και αυξάνονται οι ενισχύσεις

Το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027» παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να πραγμ