Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 11:46 Βλέπω/Ακούω

Η αλλαγή που έρχεται στα ΜΑΤ. Εικονολήπτης αστυνομικός θα υπάρχει σε κάθε διμοιρία


Ένας άνδρας των ΜΑΤ σε κάθε διμοιρία από 'δω και πέρα δεν θα κρατάει ρόπαλο και ασπίδα αλλά… κάμερα.

Ακολουθώντας το πρότυπο της γερμανικής αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθεύεται είκοσι κάμερες υψηλής ευκρίνειας με αντικραδασμικές λαβές και έξι αναμεταδότες εικόνας, ώστε να καταγράφονται πλήρως οι κινήσεις και η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Η εικόνα θα μεταφέρεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εκτιμάται κάθε φορά η κατάσταση και να δίνονται οι ανάλογες εντολές όταν προκύπτουν επεισόδια με διαδηλωτές. Τα πλάνα θα είναι πανοραμικά ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο υλικό εάν τυχόν καταγγείλουν φαινόμενα άσκοπης ή υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Από τη στιγμή που θα υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε διμοιρία που θα εκτελεί χρέη εικονολήπτη κρατώντας κάμερα σε ύψος 2,5 με 3 μέτρα με ειδικό πτυσσόμενο κοντάρι, φαίνεται ότι αποσύρεται ο αρχικός σχεδιασμός που ήθελε τους άνδρες των ΜΑΤ να έχουν μικροκάμερες στις στολές ή στα κράνη τους στα πρότυπα της γαλλικής αστυνομίας, με το σκεπτικό ότι η εικόνα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολλές φορές κουνημένη και θολή.

Το κόστος για την αγορά όλων των καμερών και των αναμεταδοτών αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 40.000 έως 60.000 ευρώ.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.09.2026

Αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία των εσπεριδοειδών από την εμφάνιση του εντόμου Diaphorina citri

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, τους φυτωριούχους, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διακίνηση φυτών, σχετικά με την επιβεβαίω

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 08.09.2026

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Κατά το σχολικό έτος 2026–2027, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στον τόπο τοποθέτησής τους με εκπτώσεις σε ακτοπλο

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 07.09.2026

Συλλυπητήρια στην Ελλάδα για την τραγωδία στην Τανάγρα – Μηνύματα στήριξης από ΝΑΤΟ και Ευρώπη

Τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο Ελλήνων πιλότων στο τραγικό δυστύχημα στην Τανάγρα εξέφρασαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, καθώς και υπουργοί