Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 11:45 Πολιτική

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε τα νησιά μας. Το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι δυναμικό


Στην προστασία των νησιών αλλά και τις κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας μας εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (30/6) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός τόνισε αναφορικά με τον τουρισμό πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου και τουρίστες να έχουμε και οι εργαζόμενοι να προστατευτούν. «Το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι δυναμικό και θα αξιολογείται συνεχώς» επεσήμανε.

«Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής επιβίωσης για εμάς. Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας» είπε και διευκρίνισε πως το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί προβλέπει αύξηση των υγειονομικών στα νησιά και ένα ισχυρό σύστημα διακομιδών, πολλαπλά τεστ και μόνιμη αξιολόγηση των δεδομένων.

«Βεβαίως, θα έχουμε και περιστατικά, είναι προφανές θα τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με επιστημονικό τρόπο και χωρίς να πανικοβάλουμε τον κόσμο» ανέφερε.

Παράλληλα ο υπουργός ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους «άγιους» της διπλανής πόρτας, όπως χαρακτήρισε γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους και καθαρίστριες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δήλωσε ότι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν, ότι προκηρύσσονται 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού και είπε πως η κυβέρνηση «μελετά και θα υλοποιήσει» τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών Β. Επίσης ανέφερε ότι προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι.
Στις 1.200 οι ΜΕΘ στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους

«Σήμερα ανακοινώνεται σε ειδική εκδήλωση η δημιουργία 174ων νέων υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» επισήμανε.

Και πρόσθεσε: «Θα είναι έτοιμες στους επόμενους 6 με 8 μήνες προκειμένου έως το τέλος της χρονιάς να υπάρχουν 1.200 κρεβάτια στην Ελλάδα και να φτάσει έτσι το μέσο ευρωπαϊκό όρο των 12 κρεβατιών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους».

 

madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 15.10.2026

Άμεση δράση για την ευλογιά των αιγοπροβάτων ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης επιστολή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)με την οποία ζητείται άμεση δράση για την ευλογιά των αιγοπροβάτων, καταθέ

Post
Πολιτική Τετάρτη 14.10.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Δίκαιο το μέτρο της οριζόντιας διετούς παράτασης του ορίου ηλικίας των ειδικών τουριστικών λεωφορείων

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης την επιστολή του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτηςμε την οποία αιτούνται για λόγους βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τ

Post
Πολιτική Τετάρτη 14.10.2026

Ελένη Βατσινά: Ελαιόλαδο χωρίς εθνική στρατηγική, με τις τιμές να πιέζουν τους παραγωγούς και την κρητική ελαιοπαραγωγή εκτεθειμένη

Με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ελένη Βατσινά φέρνει στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα που αντ