Image
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 20:17 Ειδήσεις

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος

Ο ΕΟΔΥ, με την καθιερωμένη γραπτή του ανακοίνωση ενημερώνει πως υπάρχουν 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 3390 κρουσμάτων, 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Κορονοϊός: Ποια είναι τα τρία νέα συμπτώματα

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

 

 

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Σάββατο 13.09.2025

Φούσκωμα τέλος: Δροσερό ρόφημα αγγούρι–λεμόνι, έξυπνες κινήσεις που «ξεφουσκώνουν»

Το ρόφημα που προτείνουν οι ειδικοί Υλικά: 1/2 αγγούρι, 1 λεμόνι, φύλλα μέντας (προαιρετικά), νερό. Εκτέλεση: Πλένεις καλά αγγούρι και λεμόνι, τα κόβεις σε φέτες, τα βάζεις σε κανάτα με νερό και αφή

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 11.09.2025

Ν. Παπανδρέου: Η Τουρκία δεν έχει θέση στην αμυντική πολιτική της ΕΕ

Να μην αποτελέσει η Τουρκία μέλος της νέας αρχιτεκτονικής άμυνας της Ευρώπης ζήτησε με ομιλία του αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανα

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 10.09.2025

Ξεκινάει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ συντηρητών κτιρίων στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κασσάνδρας Χαλκιδικής

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα «Συντηρητές Κτιρίων», συνολικής διάρκειας 250 ωρών, στο Αγροτικό Σωφρο