Image
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 20:17 Ειδήσεις

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος

Ο ΕΟΔΥ, με την καθιερωμένη γραπτή του ανακοίνωση ενημερώνει πως υπάρχουν 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 3390 κρουσμάτων, 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Κορονοϊός: Ποια είναι τα τρία νέα συμπτώματα

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

 

 

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 12.03.2026

«Με πρωτοβουλία του ΕΛΚ, δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αγροτικής Αντασφάλισης»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης σχετικάμε την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αγροτικής Αντασφάλισης που στόχο θα έχει την καλύτερη προστασία τ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 12.03.2026

Στην Ευρωβουλή η Επιστολή του Γ. Αυτιά για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας λόγω του πολέμου

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έφερε ο Γιώργος Αυτιάς την επιστολή του προς τους Οικονομικούς Επιτρόπους, ώστε να εξαιρεθούν οι πρόσθετες δαπάνες από τους Προϋπολογισμούς, λόγω πολέμου, γι

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 11.03.2026

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Όταν απειλείται η Κύπρος, απειλείται η Ευρώπη»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στησυζήτηση για την Άμυνα. Στην παρέμβασή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι η ασφάλεια της Κύπρου αποτελεί αν