Image
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 11:34 Βλέπω/Ακούω

Πληρωμή ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας: 36 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα την παροχή ρευστότητας στους παραγωγούς και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε στην επίσπευση των πληρωμών του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», επιτυγχάνοντας την καταβολή των ενισχύσεων προς τους δικαιούχους δύο περίπου εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά, το ποσό που διατίθεται για τη φυτική παραγωγή ανέρχεται σε 21.688.887,44 ευρώ και για τη ζωική παραγωγή σε 14.821.849,12 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και σήμερα το Υπουργείο έχει καταβάλει συνολικά στους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων το ποσό των 113.868.804,54 ευρώ.

Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων ξεκίνησε σταδιακά την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Ιουνίου.




Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.03.2026

Νέος επαναπατρισμός Ελλήνων αύριο Σάββατο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών εξασφαλίστηκε αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Emirates, με σκοπό την πραγματοποίηση ειδικής πτήσης από το Ντουμπάι στην Αθήνα αύριο, Σάββατο 7 Μαρτίου, σύμφων

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.03.2026

Δένδιας: "Η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας από το Ιράν"

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας είχε, σήμερα, νέα επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό μου Atanas Zapryanov. Με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ κ. Δένδιας αναφέρει: «Τον ενημέρωσα ότι η

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.03.2026

«Ένιωσα συγκίνηση, ρίγος αλλά και υπερηφάνεια» δηλώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης για φωτογραφικά ντοκουμέντα Καισαριανής

«Η Ελλάδα κατέχει, ήδη, εδώ και μερικές ημέρες, τη συλλογή Χόιερ με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την εκτέλεση των Ελλήνων πατριωτών στην Καισαριανή. Ένα μοναδικό τεκμήριο της ναζιστικής θηριωδ