Image
Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 14:07 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Συμφωνία Δημάρχου Ηρακλείου και ΟΛΗ με τον Υπουργό Οικομομικών για την χερσαία ζώνη

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηρακλείου επιβεβαίωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου.
Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η. Μηνάς Παπαδάκης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από πλευράς Υπουργείου υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ώστε να προχωρήσουν οι τελικές διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ότι: «πλέον, σε πολιτικό επίπεδο, το θέμα ουσιαστικά έχει τελειώσει, μετά και τη θετική άποψη τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Απομένει η διευθέτηση ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών που αφορούν και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ώστε το ζήτημα να κλείσει και τυπικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συμβεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

 

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 28.08.2026

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της ΠΟΠ Γραβιέρας Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής ΟικονομίαςΣταύρου Τζεδάκη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης του π

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 28.08.2026

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε μονάδες παραγωγής στη Φλώρινα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί τρεις μεταποιητικές – παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της εξωστρεφούς

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 27.08.2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη, Εύβοια, νησιά του Αιγαίου και Αττική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γεν