Σάββατο 30 Μαΐου 2020 23:44 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: Κινέζικο εμβόλιο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου


 

Ένα εμβόλιο κινεζικής παραγωγής πιθανόν να είναι έτοιμο να διατεθεί στην αγορά ακόμη και από το τέλος του χρόνου, ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επιτροπή εποπτείας και διοίκησης περιουσιακών στοιχείων του κρατικού συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Central SASAC).

Σε κλινικές δοκιμές συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, οι οποίοι εμβολιάστηκαν με εμβόλιο που παρασκεύασαν το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν και το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου.

Ένα εμβόλιο πιθανόν να είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά ίσως και μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2021, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα WeChat.

Εμβόλια του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν και του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου έχουν εισέλθει στην Φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών.

Και οι δύο οργανισμοί συνδέονται με τον κρατικό φαρμακευτικό όμιλο Sinopharm, τον οποίο επιβλέπει η SASAC.

Η γραμμή παραγωγής του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου θα έχει ετήσια ικανότητα παρασκευής από 100 ως 120 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Η Κίνα έχει πέντε εμβόλια κατά του κορονοϊού στο στάδιο των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 03.10.2026

«Μεγαλώνουμε με Υγεία - Διατηρούμε τη Μνήμη»:Ημερίδα για την άνοια, την πρόληψη και την υγιή γήρανση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών, μελών των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ, εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου του Τμήματος Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας, επαγγελματιών υγείας, μαθητών των τριών Τμημάτων του Τομ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 02.10.2026

Σεμινάρια σε εργαζομένους 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο πλαίσιο του Προγράμματος Θετικής Γονεϊκότητας

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Θετικής Γονεϊκότητας -Triple P (Positive Parenting Program), ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την 7η ΥΠΕ Κρήτης οι δύο πρώτοι κύκλοι σεμιναρίων σε εργαζομένους κεντ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 02.10.2026

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια αύριο Σάββατο 03-10-2026

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 09:30 έως τις 14:00. Παράλληλα θα λειτουργήσουν κα