Σάββατο 30 Μαΐου 2020 23:44 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: Κινέζικο εμβόλιο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου


 

Ένα εμβόλιο κινεζικής παραγωγής πιθανόν να είναι έτοιμο να διατεθεί στην αγορά ακόμη και από το τέλος του χρόνου, ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επιτροπή εποπτείας και διοίκησης περιουσιακών στοιχείων του κρατικού συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Central SASAC).

Σε κλινικές δοκιμές συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, οι οποίοι εμβολιάστηκαν με εμβόλιο που παρασκεύασαν το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν και το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου.

Ένα εμβόλιο πιθανόν να είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά ίσως και μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2021, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα WeChat.

Εμβόλια του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν και του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου έχουν εισέλθει στην Φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών.

Και οι δύο οργανισμοί συνδέονται με τον κρατικό φαρμακευτικό όμιλο Sinopharm, τον οποίο επιβλέπει η SASAC.

Η γραμμή παραγωγής του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου θα έχει ετήσια ικανότητα παρασκευής από 100 ως 120 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Η Κίνα έχει πέντε εμβόλια κατά του κορονοϊού στο στάδιο των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 16.06.2026

Δωρεάν προληπτικός γενετικός έλεγχος Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και Κυστικής Ίνωσης

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 και ώρα 18:00- 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός γενετικός έλεγχος φορείας Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.06.2026

Εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στα νοσοκομεία

Ο Υπουργός Υγείας συμμετείχε στις εργασίες του 3ου ΣΦΕΕ Summit, με τίτλο «Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι: Επιλέγοντας την καινοτομία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο&

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 11.06.2026

Αδ. Γεωργιάδης: Από 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα νοσοκομεία

Από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 3ο ΣΦΕΕ Summit που πραγματ