Σάββατο 30 Μαΐου 2020 16:34 Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν θα δεχτούμε πολιτικές που απειλούν την κυριαρχία μας


Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας, να μετασχηματίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο, να δημιουργήσουμε νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και να φέρουμε πίσω τη γενιά που έφυγε τα χρόνια της κρίσης. Για την ελληνική κοινωνία που πλήρωσε τα μνημόνια πολύ ακριβά, για τους νέους και όλους εκείνους που έζησαν μαύρες μέρες, αυτό το πακέτο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον, τόνισε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Η Βραδυνή της Κυριακής», αναφερόμενη στα 32 δισ. ευρώ που θα αντλήσει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα και της σημαντικής δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ταυτόχρονα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνει πια η Ευρώπη προς την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας δύσκολος γείτονας, με αναθεωρητικές τάσεις. «Έχει σημασία να είμαστε σταθεροί στις αρχές μας και να έχουμε σταθερούς συμμάχους. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και δεν επιθυμούμε ένταση. Όμως δεν θα δεχτούμε πολιτικές που απειλούν την κυριαρχία μας και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν για την κατασκευή του φράγματος πρέπει να έρθουν σε επαφή τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας-Τουρκίας σημείωσε «και βέβαια όχι, το φράγμα κατασκευάζεται σε ελληνικά εδάφη και άρα δεν τίθεται θέμα συνεργασίας και συμφωνίας των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας».

Ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν αλλάζουν. «Αυτό που αλλάζει είναι τα σημεία στα οποία γίνονται μετρήσεις, λόγω της αλλαγής της κοίτης του Έβρου. Το θέμα είναι καθαρά τεχνικής φύσεως, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα» είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δείγματα ότι η Τουρκία επιχειρεί να γκριζάρει τον Έβρο».

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η κρίση των τελευταίων ημερών ήταν στην πραγματικότητα κρίση στα social media και όχι κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Αυτοί που την πυροδότησαν προσέφεραν πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα μας παίζοντας το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας» σημείωσε.

https://www.newsit.gr

 

 
Post
Πολιτική Πέμπτη 16.07.2026

Β. Κικίλιας για Ραφήνα: «Περισσότερα πλοία, φθηνότερα εισιτήρια, πάνω απ’ όλα η ασφάλεια

Στη λειτουργία του λιμένα της Ραφήνας, στην ασφαλή εξυπηρέτηση της αυξημένης ακτοπλοϊκής κίνησης, στον ανταγωνισμό που έχει οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων και στη διαβούλευση που θα πραγματο

Post
Πολιτική Πέμπτη 16.07.2026

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και η Πόπη Τσαπανίδου

Την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Πόπη Τσαπανίδου, συνεχίζοντας το κύμα αποχωρήσεων στελεχών του κόμματος. Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η κ. Τσαπ

Post
Πολιτική Τετάρτη 15.07.2026

ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτή Συζήτηση στη Χερσόνησο για το «Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού»

HΝομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση (Τ.Ο.) Χερσονήσου, σας προσκαλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση