Image
Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 08:59 Οικονομία

Αύριο, η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

Καταβάλλονται αύριο (Παρασκευή 29 Μαΐου) από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα παιδιού, επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, μέχρι και τις 30-4-2020. Η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά τη δεύτερη δόση του 2020 (Μάρτιος- Απρίλιος 2020).

Ειδικότερα, αύριο, θα δοθεί από τον Οργανισμό η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται στα 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά.

Επίσης, θα καταβληθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2018.

 

 

madata.gr
Post
Οικονομία Παρασκευή 17.07.2026

Αύξηση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Μάιο

Ανοδικά κινήθηκε η τουριστική κίνηση τον Μάιο, καθώς οι αφίξεις στα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας έφτασαν τις 4.000.538, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 15.823.095.

Post
Οικονομία Πέμπτη 16.07.2026

ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών — Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες

Τη δυνατότητα άμεσης άρσης κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών ενεργοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους, εφόσον έχουν εξοφλήσει το

Post
Οικονομία Τετάρτη 15.07.2026

Ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη στην Κρήτη (vid)

Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας στην Κρήτη, με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι η αμόλυβδη βενζίνη θα ξεπεράσει το όριο των 2 ευρώ ανά λίτρο. Όπως επι