Image
Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 08:59 Οικονομία

Αύριο, η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

Καταβάλλονται αύριο (Παρασκευή 29 Μαΐου) από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα παιδιού, επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, μέχρι και τις 30-4-2020. Η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά τη δεύτερη δόση του 2020 (Μάρτιος- Απρίλιος 2020).

Ειδικότερα, αύριο, θα δοθεί από τον Οργανισμό η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται στα 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά.

Επίσης, θα καταβληθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2018.

 

 

madata.gr
Post
Οικονομία Τετάρτη 12.08.2026

ΔΥΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για 1.000 θέσεις εργασίας πτυχιούχων – Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Μέχρι την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026, στις 23:59, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους οι ενδιαφερόμενοι για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που αφορά 1.000 θέσεις εργασίας για άνεργους

Post
Οικονομία Δευτέρα 10.08.2026

«Εξοικονομώ - Επιχειρώ»: Παράταση έως τον Νοέμβριο για πάνω από 400 επιχειρήσεις

Με πρόσθετη χρηματοδότηση που εξασφάλισαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, θα συνεχιστούν και

Post
Οικονομία Σάββατο 08.08.2026

Ερχεται χρήμα από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Αυγούστου

Στα56.756.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 58.370 δικαιούχους, από τις 10 έως 14 Αυγούστου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Ειδικότερα,