Image
Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 17:38 Θωρώ/Γροικώ

Βράβευση των μαθητών του ΟΑΕΔ στον τελικό του διαγωνισμού «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες»

Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», που περιλαμβάνει εργαστήρια σε εκπαιδευτικές δομές σε όλη την Ελλάδα για μαθητές και νέους από 16 έως 24 ετών.
Στον χθεσινό τελικό, οι ομάδες μαθητών από τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας ΟΑΕΔ Ξάνθης και Λάρισας απέσπασαν το Α’ και Β’ βραβείο αντίστοιχα, ενώ στην τελική πεντάδα βρέθηκε και η ομάδα από την ΕΠΑ.Σ Καβάλας.
Συνολικά, στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και σπουδαστές από 13 ΕΠΑ.Σ και 2 ΙΕΚ του Οργανισμού.
Η νικήτρια ομάδα από την ΕΠΑ.Σ Ξάνθης παρουσίασε την εικονική κοινωνική επιχείρηση “Foodhabits”. Πρόκειται για ένα σχέδιο δημιουργίας καντίνων παροχής street food, στις οποίες θα εργάζονται άστεγοι, για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων που θα επιτρέψουν τη λειτουργία και συντήρηση ξενώνα αστέγων, με στόχο την κοινωνική επανένταξή τους στην κοινωνία της πόλης.
Η ιδέα της ομάδας από την ΕΠΑ.Σ Λάρισας, με τίτλο «Απευθείας Διάθεση», συνίσταται στη δημιουργία ενός e-shop που θα διαθέτει αγροτικά προϊόντα μικροκαλλιεργητών της Θεσσαλίας κατευθείαν από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, ενώ η ομάδα από την ΕΠΑ.Σ Καβάλας σχεδίασε την κοινωνική επιχείρηση “Ribbon”, ενός κέντρου ψυχαγωγίας για άτομα Ευπαθών Ομάδων.
Η Διοίκηση συγχαίρει θερμά τους μαθητές από την ΕΠΑ.Σ Ξάνθης για τη διάκρισή τους. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της ΕΠΑ.Σ Λάρισας που έλαβε το Β’ βραβείο για την ιδέα της «Απευθείας Διάθεσης», στην ομάδα από την ΕΠΑ.Σ Καβάλας που βρέθηκε στην τελική πεντάδα, καθώς επίσης και σε όλους τους συμμετέχοντες στο φετινό πρόγραμμα.
Μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί από τις εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ δημιουργούν μια εξαιρετική παράδοση, η οποία αντικατοπτρίζει την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται, αναδεικνύοντας την κρίσιμη σημασία που έχει η κατάρτιση προγραμμάτων σαν τις «Δεξιότητες Ζωής» του Βρετανικού Συμβουλίου για την απόκτηση νέων γνώσεων, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η συνεργατικότητα, η διαπραγμάτευση, η ενσυναίσθηση και, εν γένει, την προετοιμασία για τις προκλήσεις στην επαγγελματική εξέλιξη όσων συμμετέχουν.
Με το πέρας του τελικού της διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου άλλωστε απηύθυνε και χαιρετισμό, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η αυξημένη συμμετοχή και οι διακρίσεις των μαθητών και σπουδαστών του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα ‘Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες’ αποτελούν έμπρακτη απόδειξη του σημαντικού έργου που προσφέρει ο Οργανισμός στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Θέλω να συγχαρώ όσους συμμετείχαν και να τονίσω την αξία της πρωτοβουλίας του Βρετανικού Συμβουλίου τόσο για τους ίδιους τους μαθητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα, όσο και για την συνεισφορά της στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των ομάδων που λαμβάνουν μέρος».Πηγή: typoskritis.gr
Post
Θωρώ/Γροικώ Τρίτη 07.07.2020

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου - Τι να προσέξετε

Μια σειρά από επιδόματα πληρώνονται την Παρασκευή 31 Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα θα πληρωθούν τα εξής επιδόματα: H τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21, το επίδομα τοκετού, Προνοιακά Αναπηρι ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Τρίτη 07.07.2020

Κορονοϊός: Προβληματισμός για τα εισαγόμενα κρούσματα - Στο κόκκινο τα Βαλκάνια

Ελέγχους ακόμη και τα μεσάνυχτα κάνουν τα ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όσους τουρίστες μπαίνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, παρακολ ...

Post
Θωρώ/Γροικώ Τρίτη 07.07.2020

Ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ήρθε το τέλος του 9-5;

Ριζικές αλλαγές στη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των εργαζομένων και των ηγετών των επιχειρήσεων έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ομίλου Adecco με τίτλο «Reset