Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 17:28 Πολιτική

Καλωσορίζουμε την τολμηρή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο 750 δισ. ευρώ


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα φιλόδοξο “Ταμείο Ανάκαμψης” ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία. 

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που από την αρχή είχε θέσει η Ελλάδα για το “Ταμείο Ανάκαμψης”:
- Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
- Να είναι ευέλικτο.
- Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
- Να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα γενναίο βήμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) μπορεί να δράσει αποφασιστικά προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Με κινητήριες δυνάμεις την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, η Ε.Ε. μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από αυτή την κρίση.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το ενισχυμένο “χρηματοδοτικό πακέτο” που της αναλογεί, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλά την ενισχυμένη αξιοπιστία της. Η Κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα».

Post
Πολιτική Κυριακή 19.10.2025

Μητσοτάκης για το 13ωρο: Fake news της αντιπολίτευσης – Τι ανέφερε στην εβδομαδιαία ανάρτησή του

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Καλημέρα! Καθώς έκλεισε ακόμα μία παραγωγική εβδομάδα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα που έγιναν πράξη. Ξεκινώ από

Post
Πολιτική Σάββατο 18.10.2025

Μαρινάκης: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι υπεράνω διαμαρτυριών – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση

Η τροπολογία ορίζει ότι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στον περιβάλλοντα χώρο του Συντάγματος δεν θα επιτρέπεται καμία διαμαρτυρία, διαδήλωση, ανάρτηση πανό, γκράφιτι ή άλλο είδος δημόσιας έκφ

Post
Πολιτική Σάββατο 18.10.2025

Β. Κικίλιας: «Η ναυτιλία χρειάζεται διεθνείς κανόνες αποδεκτούς από όλους και όχι τιμωρητικούς μηχανισμούς»

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας Νησιώτικης Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της 2ης Έκτακτης Συνόδου της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι