Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 17:28 Πολιτική

Καλωσορίζουμε την τολμηρή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο 750 δισ. ευρώ


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα φιλόδοξο “Ταμείο Ανάκαμψης” ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία. 

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που από την αρχή είχε θέσει η Ελλάδα για το “Ταμείο Ανάκαμψης”:
- Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
- Να είναι ευέλικτο.
- Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
- Να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα γενναίο βήμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) μπορεί να δράσει αποφασιστικά προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Με κινητήριες δυνάμεις την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, η Ε.Ε. μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από αυτή την κρίση.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το ενισχυμένο “χρηματοδοτικό πακέτο” που της αναλογεί, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλά την ενισχυμένη αξιοπιστία της. Η Κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα».

Post
Πολιτική Κυριακή 08.03.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χρόνια πολλά στις γυναίκες και όχι μόνο. Γιατί η υπόθεσή τους μάς αφορά όλους!»

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γίνεται, κάθε χρόνο, σημείο συνάντησης των κατακτήσεών μας με τον στόχο να μετατραπεί η ισότητα σε καθημερινό βίωμα.

Post
Πολιτική Σάββατο 07.03.2026

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ε

Post
Πολιτική Σάββατο 07.03.2026

Β. Κικίλιας: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι βλέποντας ελληνικές δυνάμεις να προασπίζουν την ασφάλεια της Κύπρου»

Για την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη στάση της Ελλάδας και τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στη ναυτιλία και στις οικονομίες των κρατών, μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική