Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 15:22 Πολιτική

Στον Έβρο 400 αστυνομικοί και Χρυσοχοΐδης για τα οχυρωματικά έργα στα ελληνοτουρκικά σύνορα


Στον Έβρο ταξιδεύει σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τα οχυρωματικά έργα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του υπουργού στον Έβρο μέσα σε διάστημα ενός μήνα, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ενημερωθεί από τους επικεφαλής αξιωματικούς για την εξέλιξη των έργων, ενώ θα πραγματοποιήσει «αυτοψία» στο ποτάμι για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των έργων για την επέκταση του φράκτη και την κατασκευή άλλων τεχνικών εμποδίων.

Η μετάβαση του υπουργού στα σύνορα γίνεται μόλις μία ημέρα μετά την έκδοση της διαταγής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο. Στα σύνορα θα συνδράμουν επιπλέον 400 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από αυτούς οι 280 θα είναι άντρες των ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν στα σύνορα και θα επιχειρήσουν μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις αλλά και τα περίπου 100 στελέχη της Frontex που βρίσκονται ήδη εκεί.

Η έκτακτη ενίσχυση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την ανησυχία των ελληνικών Αρχών για επανάληψη του σκηνικού που έστησε η Τουρκία στις αρχές του Μαρτίου με το περίφημο «άνοιγμα συνόρων». Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι μετά τη λήξη του συναγερμού για τον Covid-19 στη γειτονική χώρα θα επιχειρηθεί εκ νέου μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές.

Η Αστυνομία προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία ότι ο Έβρος είναι «φρούριο». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα οχυρωματικά έργα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων, έχουν αυξήσει σημαντικά το επίπεδο της φύλαξης των συνόρων.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 25.09.2026

Κ. Σπυριδάκη από τη Βουλή: «Οι αγρότες δεν ποτίζουν τη γη τους με εξαγγελίες και Δελτία Τύπου»

Με μία ομιλία που έφερε στο βήμα της Ολομέλειας την πραγματική καθημερινότητα του αγροτικού κόσμου του Λασιθίου, τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Σπυριδάκ

Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Καρυστιανού: «Αν δεν μπούμε στη Βουλή, θα φύγω από την Ελλάδα»

Στους πολιτικούς της στόχους και στην προοπτική του κόμματός της αναφέρθηκε η Μαρία Καρυστιανού, δηλώνοντας πως η είσοδος στη Βουλή αποτελεί για την ίδια βασικό ορόσημο. «Αν δεν καταφέρουμε να

Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Μ. Χνάρης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει το σχέδιο και τη βούληση να δώσει ξανά στους ανθρώπους της θάλασσας προοπτική, ασφάλεια και αξιοπρέπεια»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνησηάσκησε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,Μανόλης Χνάρης, κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρ