Image
Σάββατο 23 Μαΐου 2020 19:10 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: Τους 171 έφτασαν οι θάνατοι στη χώρα-3 τα νέα κρούσματα

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 20 ασθενείς - Συνολικά 2.876 τα κρούσματα

Από το υπουργείο Υγείας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πορεία του κοροναϊού στην χώρα μας.

Καταγράφονται τρία νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.876, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 613 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1458 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Είκοσι συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. Επτά (35.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ενενήντα εννέα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 171 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 152.998 κλινικά δείγματα.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό.

 

 

 

 

https://www.news.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.12.2025

Την Τετάρτη από τις 09:30 στο Δημαρχείο Καισαριανής η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με σύνθημα «δώσε ζωή – είναι στο αίμα σου» το 1 ο ΕΠΑΛ και ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 14.12.2025

Η σωστή συχνότητα λουσίματος δεν είναι ίδια για όλους – Τι ισχύει σύμφωνα με δερματολόγους

Όταν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα του λουσίματος, η πρώτη αλήθεια που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι μία: δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζουμε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 13.12.2025

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες ακόμη κι αν τις ξεφλουδίζεις

Η πατάτα είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα της κουζίνας μας και καταναλώνεται με δεκάδες τρόπους: βραστή, τηγανητή, ψητή ή στον φούρνο. Κι όμως, ένα κρίσιμο βήμα πριν το μαγείρεμα συχνά παραλείπεται ή υ