Σάββατο 09 Μαΐου 2020 13:35 Κρήτη Νομός: Ρεθύμνης

Δικηγόρος οικογένειας Καλομοίρη: «Αν ισχύουν οι πληροφορίες για τη βαλλιστική, ο εντολέας μου επιβεβαιώνεται πλήρως»


Ο Διονύσης Βέρρας, συνήγορος του Μανώλη Καλομοίρη ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, αναφέρθηκε στις πληροφορίες για τη βαλλιστική έρευνα γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Ο κ. Βέρρας υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει κάτι για την βαλλιστική έρευνα, καθώς για να είναι σίγουρος, θα πρέπει να πάρει το αντίγραφο από τους ανακριτές, το οποίο θα δοθεί από την Αστυνομία, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα συμβεί. Πάντως, έστω και με την ανεπίσημη πληροφόρηση που έχει προκύψει, τονίζει πως δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την πλήρη επιβεβαίωση της περιγραφής των θέσεων του εντολέα του.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του Μανώλη Καλομοίρη είπε:

«Εγώ γνωρίζω και αναγνωρίζω, τα αποτελέσματα βαλλιστικών εκθέσεων που στέλνουν τα εργαστήρια της Αστυνομίας στους ανακριτές και από τους οποίους παίρνουμε αντίγραφα. Μέχρι τότε δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για τίποτα.

Αν όμως αυτά που ακούγονται περί κάποιας προσωρινής ταυτοποίησης του ζεύγους κάλυκα και βολίδας με το όπλο που προσκομίσθηκε από την άλλη πλευρά ως όπλο που συνδέεται με το θανατηφόρο συμβάν, τότε δεν κατανοώ γιατί πανηγυρίζει η άλλη πλευρά. Για την επιβεβαίωση των θέσεων που από την πρώτη στιγμή διατυπώνει ο κατηγορούμενος;

Δηλαδή πανηγυρίζουν διοτί ο κατηγορούμενος λέει την αλήθεια ότι το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη σκότωσε τον πατέρα του.

Αυτές τις ανοησίες που λένε για τάχα δικαιώση σε τι πράγμα δικαιωθήκανε; Στο ότι το όπλο το οποίο προσκόμισαν ταυτοποιήθηκε με το ζεύγος των καλύκων και επομένως είναι αυτό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 62χρονο Καλομοίρη; Επειδη εμείς είχαμε πει, πως πιθανόν το όπλο που προσκομίσουν ίσως είναι ψευτικο και όχι το αληθινο;

Αυτο οφείλεται στο γεγονός ότι ταυτόχρονα με την παράδοση του όπλου ισχυρίζονται όλοι οτι τάχα το όπλο αυτό δεν είχε πυροβολήσει. Όταν λοιπόν παραδίδεις ένα όπλο και λες, πάρτε το ως το όπλο του συμβάντος, αλλά όμως αυτό δεν έχει πυροβολήσει, ένας κοινός νους, εμμέσως πλην σαφώς σκέφτεται ότι το όπλο αυτό δεν θα ταυτοποιηθεί με τα ευρηματα του συμβάντος, συνεπώς η άλλη πλευρά έχει κάθε δικαιώμα να λέει, όταν ακούει αυτή την φράση, ότι το όπλο που παρουσιάζεις δεν είναι το αληθινό.

Αν λοιπόν τώρα αυτή η ανεπίσημη πληροφόρηση είναι αληθινή, ότι έχει επέλθει ταυτοποίηση με το ζεύγος του κάλυκα και της βολίδας που ήταν ορφανές, τότε δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από πλήρη επιβεβαίωση της περιγραφής των θέσεων του κατηγορούμενου».

 

protothema