Τετάρτη 08 Απριλίου 2020 20:57 Πολιτική

Χαρδαλιάς: Βαρύτατες κυρώσεις για εργαζόμενους και εργοδότες που παραβιάζουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας


Καθημερινά επιβάλλονται εκατοντάδες πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και μέχρι τώρα, έχουν βεβαιωθεί 24.757 παραβάσεις.

Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό τα τελευταία 24ωρα, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο τη καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Αυτό αφορά τις μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις εργοδότη σε άτομα που δεν απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή έχουν τεθεί σε παύση, λόγω κορωνοϊού.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρόστιμο θα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό».

«Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, στον εργοδότη θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί ανασφάλιστων εργαζομένων, δηλαδή 10.500 ευρώ. Και στον φέροντα τη βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου Α που έχουν χορηγήσει. «Εντός των επομένων 24 ωρών να αποσύρουν όσες βεβαιώσεις έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανασταλεί», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε σε εργαζόμενους σε αστικά κέντρα που έχουν μόνιμη κατοικία σε άλλους νομούς.

«Να γνωρίζουν ότι κάνοντας τη χρήση της αδείας τους και μετακινούμενοι προς τη μόνιμη κατοικία στα χωριά τους για τις ημέρες του Πάσχα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους. Η βεβαίωση αφορά μόνο τις μετακινήσεις εντός νομού εργασίας και μόνο για τις ώρες εργασίας. Άρα, να γνωρίζουν, όσοι επιλέξουν να φύγουν, ότι με δική τους ευθύνη θα μείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Πληροφορίες: Lifo

 
Post
Πολιτική Παρασκευή 31.07.2026

Ελένη Βατσινά: «Η Πολιτεία δεν προστάτευσε εκείνους που καθημερινά προστατεύουν τους πολίτες»

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση τοποθετήθηκε, χθες αργά το βράδυ, από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά, κάνοντας αναφορά στους τρεις πυροσβέστες που έ

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χουρδάκης

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τον Βουλευτή, Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. «Καλωσ

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων πιέζει ασφυκτικά τις τουριστικές μεταφορές της Κρήτης

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.