Τετάρτη 08 Απριλίου 2020 20:57 Τση Βουλής

Χαρδαλιάς: Βαρύτατες κυρώσεις για εργαζόμενους και εργοδότες που παραβιάζουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας


Καθημερινά επιβάλλονται εκατοντάδες πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και μέχρι τώρα, έχουν βεβαιωθεί 24.757 παραβάσεις.

Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό τα τελευταία 24ωρα, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο τη καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Αυτό αφορά τις μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις εργοδότη σε άτομα που δεν απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή έχουν τεθεί σε παύση, λόγω κορωνοϊού.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρόστιμο θα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό».

«Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, στον εργοδότη θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί ανασφάλιστων εργαζομένων, δηλαδή 10.500 ευρώ. Και στον φέροντα τη βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου Α που έχουν χορηγήσει. «Εντός των επομένων 24 ωρών να αποσύρουν όσες βεβαιώσεις έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανασταλεί», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε σε εργαζόμενους σε αστικά κέντρα που έχουν μόνιμη κατοικία σε άλλους νομούς.

«Να γνωρίζουν ότι κάνοντας τη χρήση της αδείας τους και μετακινούμενοι προς τη μόνιμη κατοικία στα χωριά τους για τις ημέρες του Πάσχα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους. Η βεβαίωση αφορά μόνο τις μετακινήσεις εντός νομού εργασίας και μόνο για τις ώρες εργασίας. Άρα, να γνωρίζουν, όσοι επιλέξουν να φύγουν, ότι με δική τους ευθύνη θα μείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Πληροφορίες: Lifo

 
Post
Τση Βουλής Κυριακή 24.05.2020

Τι συμβαίνει με τα σύνορα στον Έβρο; Τι διεκδικούν οι Τούρκοι; Αντίδραση Δένδια

Για όσα γίνονται στον Έβρο με την Τουρκία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.Κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρ

Post
Τση Βουλής Σάββατο 23.05.2020

Πολιτική κόντρα για τις τουρκικές ενέργειες στον Εβρο - Δένδιας: Ουδείς υποβάθμισε το θέμα

Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απαντώντας στην κοινή δήλωση των τ ...

Post
Τση Βουλής Παρασκευή 22.05.2020

Υφυπουργός Τουρισμού: Καραντίνα 14 ημερών και τουρισμός δεν πάνε μαζί

Στον απόηχο των ανακοινώσεων του κυβερνητικού σχεδίου για την επανεκκίνηση του Τουρισμού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλά στο Sputnik για την τρομακτική απώλεια τζίρου που υφ ...