Τετάρτη 08 Απριλίου 2020 18:48 Πολιτική

Κορονοϊός: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς εν όψει του Πάσχα


Ενδελεχείς ελέγχους στους σταθμούς διοδίων από την Τροχαία σε εικοσιτετράωρη βάση σε όλη την επικράτεια αλλά και στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα, με σκοπό να αποτραπεί η μαζική φυγή ανθρώπων προς την επαρχία και τα νησιά αντίστοιχα εν όψει του Πάσχα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε, μάλιστα, τσουχτερά πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν να κινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους.

    «Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν έχουμε κρύψει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε στο στόχο ιδίως τις μέρες του Πάσχα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Β. Κικίλιας στην Υπουργική Συνδιάσκεψη για τους Ναυτικούς στη Λεμεσό: «Επενδύουμε 90 εκατ. ευρώ επιπλέον στη ναυτική εκπαίδευση – Ανοίγουμε τη ναυτιλία στη νέα γενιά»

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει κατά 25%, δηλαδή επιπλέον 90 εκατομμύρια ευρώ, τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Στην Κύπρο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Β. Κικίλιας

Στην Κύπρο έχει μεταβεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, για να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην Υπουργική Διάσκεψη για τους Ναυτικούς (Seafarer’s High Leve

Post
Πολιτική Τρίτη 28.04.2026

Μ. Κατρίνης: Κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργία και τη λογοδοσία του ΕΛ.Κ.Α.Κ.

Το ζήτημα της λειτουργίας και της λογοδοσίας του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛ.Κ.Α.Κ.), που ιδρύθηκε με τον νόμο 5110/2024 και λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας, ενώ χρηματοδοτε