Image
Τετάρτη 08 Απριλίου 2020 16:37 Είς Υγείαν

Πρόσφυγας ράβει μάσκες στα Τρίκαλα ενάντια στον κορονοϊό υπέρ της αλληλεγγύης

Ενάμισι χρόνια πρόσφυγας στην Ελλάδα ο Safar Saabo, δείχνει άμεσα την αλληλεγγύη του με το να ράβει μάσκες προφύλαξης από τον κορονοϊό. Φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες στα Τρίκαλα, μέσω του προγράμματος ESTIA, που υλοποιούν από κοινού η e-trikala (η αναπτυξιακή του Δήμου Τρικκαίων) με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από το 2017. Και πλέον, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για όλους, στο όμορφα τακτοποιημένο σπίτι του, ξεκίνησε να ράβει μάσκες. Ράφτης ο ίδιος, καταξιωμένος και έμπειρος στη χώρα του, με δικό του κατάστημα για 25 χρόνια, ανέλαβε δράση εθελοντική και ουσιαστική. Στο πλευρό του η σύζυγός του και τα μεγαλύτερα από τα 5 παιδιά του, που ήδη μαθαίνουν ελληνικά σε σχολείο, βοηθούν στον καλό σκοπό: να προμηθευτούν σε πρώτη φάση μάσκες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα.
Τα υλικά τα προμήθευσε η e-trikala και ο Safar προσφέρει αυτό που μπορεί να προσφέρει, με τις δικές του δυνάμεις, σε έναν τόπο που τον φιλοξενεί, τόσο μακριά από την πατρίδα του.
Ο ίδιος συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς απευθύνεται αρχικώς στις προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στα Τρίκαλα, αλλά και στη συνέχεια στην τοπική, τρικαλινή κοινωνία, σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.
Η συμμαχία ευθύνης επεκτείνεται, αποκτά νόημα και νέα διάσταση σε καιρούς δύσκολους.
Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Πιστεύουμε ακράδαντα πως μία τέτοια κρίση μπορεί να ξεπεραστεί. μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ο ένας βοηθάει τον άλλον».
Ο Safar συμβάλλει με το δικό του λιθαράκι σε αυτό.
#ΜένουμεΣπίτι και προσφέρουμε στον συνάνθρωπο

Πηγή: kritipress.gr
Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 17.10.2025

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη - Από την Παρασκευή 17 έως και την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Η Περιφέρεια Κρήτης παρατείνει τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας από τη νόσο της Ευλογιάς των αιγοπροβάτων, η οποία παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 16.10.2025

Εμβόλιο γρίπης: Τι να φάτε πριν και μετά για να αποφύγετε παρενέργειες – Οι συστάσεις των ειδικών

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, το εμβόλιο συστήνεται σε: άτομα άνω των 60 ετών, βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως 5 ετών, χρόνιους ασθενείς, εγκύους, λεχωΐδες και θηλάζουσες, εργαζό

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 14.10.2025

ΕΦΕΤ: Ανάκληση τσουρεκιού. Περιέχει ουσία επιβλαβή για την υγεία

Σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία «Τσουρέκι – THE COOKIE MASTERS», προχώρησε ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων για