Τρίτη 07 Απριλίου 2020 22:59 Πολιτική

Χαιρετίζει την απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα ο Μητσοτάκης: Θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί



Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δεχθεί και πάλι, μετά από δύο περίπου χρόνια, τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού χαιρέτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΚΤ να αποδεχτεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στο Ευρωσύστημα, κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα στην οικονομία. Δρώντας αποφασιστικά και με ένα συγκεκριμένο οικονομικό σχέδιο, η Ελλάδα θα βγει ακόμα πιο δυνατή μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές” επισημαίνει σε δήλωσή του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Η απόφαση της ΕΚΤ παρέχει τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν πρόσβαση στα κεφάλαιά της με μηδενικά επιτόκια, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο θα μπορεί να πουλάει με μεγαλύτερη ευχέρεια ομόλογα στις τράπεζες.

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 29.10.2025

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες έδωσαν απάντηση, γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα που διακινούν ορισμένοι (vid)

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θυμόμαστε λίγο έτσι παλιές εποχές, τις οποίες ευτυχώς

Post
Πολιτική Τετάρτη 29.10.2025

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Ξεκινά σήμερα το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων για 231.062 μαθητές δημοτικού”

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025, ξεκινά η υλοπο

Post
Πολιτική Τετάρτη 29.10.2025

Επανεκκίνηση εργασιών κατασκευής του Φράγματος Ασωπού Κορινθίας

Το εργοτάξιο κατασκευής του Φράγματος Ασωπού Κορινθίας επισκέφθηκαν, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Ανδριανός και ο Περι