Σάββατο 04 Απριλίου 2020 21:36 Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Δραστηριοποίηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί τη μάχη του κορωνοϊού, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήδη, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 2000 προσλήψεων, ενώ οι εγκρίσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

 

Αναφερόμενος στην ΠΦΥ ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η ενδυνάμωσή της δεν αφορά μόνο τις προσλήψεις, αλλά την δραστηριοποίηση όλου του δικτύου των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στην ΠΦΥ.

 

« Η τηλεφωνική υποστήριξη από τα Κέντρα Υγείας , η τηλεσυμβουλευτική, η αποκλειστική λειτουργία ΚΥ μόνο για τον κορωνοϊό, η κατ οίκον επίσκεψη γιατρού, είναι δράσεις οι οποίες γίνονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γι αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το πόσο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία».

 

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το τελευταίο διάστημα η προσέλευση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά ζητήματα υγείας μπορούν να λυθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. «Δραστηριοποιούμε όλο το πλέγμα των επαγγελματιών υγείας ώστε σε πρωτοβάθμια επίπεδο να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», κατέληξε.

https://www.real.gr

 
Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Ερώτηση του Μ. Συντυχάκη και άλλων Βουλευτών του ΚΚΕ για τον ΒΟΑΚ

Ερώτηση του Μ. Συντυχάκη και άλλων Βουλευτών του ΚΚΕ για τον ΒΟΑΚ προς τον υπουργόΥποδομών και Μεταφορών με θέματις ενστάσεις και σοβαρά τα ζητήματα που επισημαίνονται από τους κατοίκους της Κρήτης σε

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Αλέξης Τσίπρας: Στις 26/5 η ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα – «Τώρα είναι η ώρα»

Την ημερομηνία ίδρυσης του νέου του πολιτικού φορέα γνωστοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσα από βίντεο που ανάρτησε στα social media. Το μήνυμα συνοδεύεται από τη φράση «Ούτε νωρί

Post
Πολιτική Κυριακή 17.05.2026

Νέος πολιτικός φορέας από τη Μαρία Καρυστιανού – Πυρετώδεις διεργασίες για την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επίσημη κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου πολιτικού φορέα της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία αναμένεται να γίνει στον Άρειο Πάγο. Η διαδικασί