Σάββατο 04 Απριλίου 2020 21:36 Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Δραστηριοποίηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί τη μάχη του κορωνοϊού, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήδη, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 2000 προσλήψεων, ενώ οι εγκρίσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

 

Αναφερόμενος στην ΠΦΥ ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η ενδυνάμωσή της δεν αφορά μόνο τις προσλήψεις, αλλά την δραστηριοποίηση όλου του δικτύου των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στην ΠΦΥ.

 

« Η τηλεφωνική υποστήριξη από τα Κέντρα Υγείας , η τηλεσυμβουλευτική, η αποκλειστική λειτουργία ΚΥ μόνο για τον κορωνοϊό, η κατ οίκον επίσκεψη γιατρού, είναι δράσεις οι οποίες γίνονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γι αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το πόσο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία».

 

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το τελευταίο διάστημα η προσέλευση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά ζητήματα υγείας μπορούν να λυθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. «Δραστηριοποιούμε όλο το πλέγμα των επαγγελματιών υγείας ώστε σε πρωτοβάθμια επίπεδο να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», κατέληξε.

https://www.real.gr

 
Post
Πολιτική Τρίτη 09.12.2025

Επίσπευση της συνάντησης Δήμα – Αρναουτάκη ζητά ο Αυγενάκης, με τέσσερις Δήμους του Νότου του Ν. Ηρακλείου

Την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την πραγματοποίηση συνάντησης με αντικείμενο την προώθηση του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ), υπογραμμίζουν ο π. Υπουργός και Βουλευτής Ν. Ηρακλε

Post
Πολιτική Τρίτη 09.12.2025

Β. Κικίλιας στη συνάντηση με Κ. Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»

Την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, υποδέχτηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Η συνάντηση του Υπουργού με την Πρέσβη, πραγματο

Post
Πολιτική Τρίτη 09.12.2025

Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών στην πρόσφατη ιστορία της χώρας

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελλάδας στον τομέα των υποδομών, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Υπουργού