Σάββατο 04 Απριλίου 2020 21:36 Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Δραστηριοποίηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί τη μάχη του κορωνοϊού, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήδη, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 2000 προσλήψεων, ενώ οι εγκρίσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

 

Αναφερόμενος στην ΠΦΥ ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η ενδυνάμωσή της δεν αφορά μόνο τις προσλήψεις, αλλά την δραστηριοποίηση όλου του δικτύου των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στην ΠΦΥ.

 

« Η τηλεφωνική υποστήριξη από τα Κέντρα Υγείας , η τηλεσυμβουλευτική, η αποκλειστική λειτουργία ΚΥ μόνο για τον κορωνοϊό, η κατ οίκον επίσκεψη γιατρού, είναι δράσεις οι οποίες γίνονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γι αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το πόσο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία».

 

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το τελευταίο διάστημα η προσέλευση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά ζητήματα υγείας μπορούν να λυθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. «Δραστηριοποιούμε όλο το πλέγμα των επαγγελματιών υγείας ώστε σε πρωτοβάθμια επίπεδο να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», κατέληξε.

https://www.real.gr

 
Post
Πολιτική Παρασκευή 11.07.2025

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, στην τελετή αποφοίτησης της 5ης Σειράς Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβ

Post
Πολιτική Παρασκευή 11.07.2025

Βουλή: Με 177 ψήφους της ΝΔ - Ελληνικής Λύσης έγκριθηκαν τα μέτρα για το Μεταναστευτικό

Υπερψηφίστηκε στη Bουλή με 177 «ναι», 74 «όχι» και 42 «παρών», η τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η δυνατότητα των μεταναστών που έρχονται από τη βόρεια Αφρική

Post
Πολιτική Παρασκευή 11.07.2025

Βουλή – Μεταναστευτικό: Υπερψηφίστηκε με 177 ψήφους η τροπολογία με τα νέα μέτρα – «Έχουμε σύνορα και θα τα προστατεύσουμε»

Με ψήφους 177 υπέρ ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η υπουργική τροπολογία για την αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται στη χώρα παράνομα με οποιοδήποτε πλω