Σάββατο 04 Απριλίου 2020 21:36 Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Δραστηριοποίηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί τη μάχη του κορωνοϊού, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήδη, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 2000 προσλήψεων, ενώ οι εγκρίσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

 

Αναφερόμενος στην ΠΦΥ ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η ενδυνάμωσή της δεν αφορά μόνο τις προσλήψεις, αλλά την δραστηριοποίηση όλου του δικτύου των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στην ΠΦΥ.

 

« Η τηλεφωνική υποστήριξη από τα Κέντρα Υγείας , η τηλεσυμβουλευτική, η αποκλειστική λειτουργία ΚΥ μόνο για τον κορωνοϊό, η κατ οίκον επίσκεψη γιατρού, είναι δράσεις οι οποίες γίνονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γι αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το πόσο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία».

 

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το τελευταίο διάστημα η προσέλευση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά ζητήματα υγείας μπορούν να λυθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. «Δραστηριοποιούμε όλο το πλέγμα των επαγγελματιών υγείας ώστε σε πρωτοβάθμια επίπεδο να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», κατέληξε.

https://www.real.gr

 
Post
Πολιτική Δευτέρα 26.01.2026

Νέα συζήτηση στη Βουλή από τον Αυγενάκη για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής

Σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 15:30, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κώστας Κατσαφάδος, θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθ

Post
Πολιτική Δευτέρα 26.01.2026

Συλλυπητήρια δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη για τον θάνατο του Μιχάλη Τσαπάκη

«Η κοινωνία του Ηρακλείου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Μιχάλη Τσαπάκη, έναν σπουδαίο επιστήμονα, καταξιωμένο καλλιτέχνη και, πάνω απ’ όλα, έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Ως διακεκριμένος χειρο

Post
Πολιτική Δευτέρα 26.01.2026

Β. Κικίλιας: «Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με το Master Plan του λιμένα Πατρών»

Την έναρξη μιας νέας περιόδου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του λιμανιού της Πάτρας σηματοδοτεί η έγκριση του Master Plan από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.