Σάββατο 04 Απριλίου 2020 21:36 Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Δραστηριοποίηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί τη μάχη του κορωνοϊού, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήδη, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 2000 προσλήψεων, ενώ οι εγκρίσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

 

Αναφερόμενος στην ΠΦΥ ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η ενδυνάμωσή της δεν αφορά μόνο τις προσλήψεις, αλλά την δραστηριοποίηση όλου του δικτύου των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στην ΠΦΥ.

 

« Η τηλεφωνική υποστήριξη από τα Κέντρα Υγείας , η τηλεσυμβουλευτική, η αποκλειστική λειτουργία ΚΥ μόνο για τον κορωνοϊό, η κατ οίκον επίσκεψη γιατρού, είναι δράσεις οι οποίες γίνονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γι αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το πόσο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία».

 

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το τελευταίο διάστημα η προσέλευση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά ζητήματα υγείας μπορούν να λυθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. «Δραστηριοποιούμε όλο το πλέγμα των επαγγελματιών υγείας ώστε σε πρωτοβάθμια επίπεδο να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», κατέληξε.

https://www.real.gr

 
Post
Πολιτική Σάββατο 30.05.2026

Το Δικταίο Άνδρο στο επίκεντρο Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Αναδεικνύοντας την προχειρότητα και τον επιπόλαιο κυβερνητικό σχεδιασμό στο έργο ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Δικταίου Άνδρου, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Οικονομικ

Post
Πολιτική Παρασκευή 29.05.2026

Κυρανάκης στο συνέδριο Powergame – Economist: «Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα»

Τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια, καθώς και τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα που ήδη καταγράφονται σε εθνικό επίπεδο, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορώ

Post
Πολιτική Παρασκευή 29.05.2026

Συλλυπητήρια δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά. Η παρουσία του ξεχώριζε, ήταν σοβαρή, παραγωγική με δημοκρατικό κριτήριο και ήθος. Στη θητεία του στο ΥΠΕΝ ε