Σάββατο 04 Απριλίου 2020 21:36 Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Δραστηριοποίηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί τη μάχη του κορωνοϊού, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήδη, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος των 2000 προσλήψεων, ενώ οι εγκρίσεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

 

Αναφερόμενος στην ΠΦΥ ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η ενδυνάμωσή της δεν αφορά μόνο τις προσλήψεις, αλλά την δραστηριοποίηση όλου του δικτύου των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στην ΠΦΥ.

 

« Η τηλεφωνική υποστήριξη από τα Κέντρα Υγείας , η τηλεσυμβουλευτική, η αποκλειστική λειτουργία ΚΥ μόνο για τον κορωνοϊό, η κατ οίκον επίσκεψη γιατρού, είναι δράσεις οι οποίες γίνονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γι αυτό είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το πόσο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στα νοσοκομεία».

 

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το τελευταίο διάστημα η προσέλευση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά ζητήματα υγείας μπορούν να λυθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. «Δραστηριοποιούμε όλο το πλέγμα των επαγγελματιών υγείας ώστε σε πρωτοβάθμια επίπεδο να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», κατέληξε.

https://www.real.gr

 
Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χουρδάκης

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τον Βουλευτή, Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. «Καλωσ

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων πιέζει ασφυκτικά τις τουριστικές μεταφορές της Κρήτης

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Ελένη Βατσινά: «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει εργαλείο κυβερνητικών σκοπιμοτήτων»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τη λειτουργία της Δημοκρατίας άσκησε η Ηρακλειώτισσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ελένη Βα