Image
Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 18:46 Βλέπω/Ακούω

ΠΕΔ Κρήτης: Στην πρώτη γραμμή οι Δήμοι απέναντι στην κρίση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης όπου συμμετείχαν οι Γιάννης Κουράκης, Γιώργης Μαρινάκης, Γιάννης Μαλανδράκης, Μανώλης Κοκοσάλης και Νίκος Κοκκίνης.

Συζητήθηκαν θέματα που προκύπτουν καθημερινά και αφορούν τη λειτουργία των Δήμων καθώς και θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που ανακύπτουν την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο.

Αποφασίστηκε πέρα από τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει η ΠΕΔ σε συνεργασία με τους Δήμους, να κατατεθούν άμεσα συγκεκριμένες απαραίτητες βελτιωτικές προτάσεις, αναφορικά με τις μέχρι τώρα νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνηση για τους ΟΤΑ, τα δημοτικά νομικά πρόσωπα αλλά και τις δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΕΥΑ), προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των Δήμων, που θα μεταφερθεί στους δημότες και τις επιχειρήσεις.

Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι βασικός πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης αποτελεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ επισημάνθηκε ότι διαχρονικά αλλά και τώρα, το σύνολο των αιρετών του νησιού μας συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τέλος αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ να επεξεργαστεί και να θέσει προς συζήτηση σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, πέρα των άλλων θεμάτων, συγκεκριμένη πρόταση για συνεισφορά και ενίσχυση από την ΠΕΔ Κρήτης του Πρωτοβάθμιου Τομέα Υγείας του νησιού μας.

Προγραμματίστηκε επίσης δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 με τρέχοντα θέματα.

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.10.2025

Εντοπισμός 62 αλλοδαπών στη Γαύδο

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε μια φουσκωτή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου. Η λέμβος κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.10.2025

Τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στη συνάντηση των Διοικήσεων Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ΟΕΕ/ΤΑΚ

Θέματα επιχειρηματικής δραστηριότητας και τοπικής οικονομίας τέθηκαν στη διάρκεια συνάντησης των διοικήσεων του ΟΕΕ/ΤΑΚ και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας των

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.10.2025

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών 2025 – Πώς θα τα δείτε στην πλατφόρμα

Διαθέσιμα είναι από σήμερα τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών και μετακινήσεων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Μετεγγραφές 2025&raq