Image
Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 18:46 Βλέπω/Ακούω

ΠΕΔ Κρήτης: Στην πρώτη γραμμή οι Δήμοι απέναντι στην κρίση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης όπου συμμετείχαν οι Γιάννης Κουράκης, Γιώργης Μαρινάκης, Γιάννης Μαλανδράκης, Μανώλης Κοκοσάλης και Νίκος Κοκκίνης.

Συζητήθηκαν θέματα που προκύπτουν καθημερινά και αφορούν τη λειτουργία των Δήμων καθώς και θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που ανακύπτουν την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο.

Αποφασίστηκε πέρα από τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει η ΠΕΔ σε συνεργασία με τους Δήμους, να κατατεθούν άμεσα συγκεκριμένες απαραίτητες βελτιωτικές προτάσεις, αναφορικά με τις μέχρι τώρα νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνηση για τους ΟΤΑ, τα δημοτικά νομικά πρόσωπα αλλά και τις δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΕΥΑ), προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των Δήμων, που θα μεταφερθεί στους δημότες και τις επιχειρήσεις.

Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι βασικός πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης αποτελεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ επισημάνθηκε ότι διαχρονικά αλλά και τώρα, το σύνολο των αιρετών του νησιού μας συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τέλος αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ να επεξεργαστεί και να θέσει προς συζήτηση σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, πέρα των άλλων θεμάτων, συγκεκριμένη πρόταση για συνεισφορά και ενίσχυση από την ΠΕΔ Κρήτης του Πρωτοβάθμιου Τομέα Υγείας του νησιού μας.

Προγραμματίστηκε επίσης δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 με τρέχοντα θέματα.

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Δημόσια Διαβούλευση για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει μέχρι31 Αυγούστου 2026, τηνδιαβούλευσημε όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας, για τη διαμόρφωση των προτάσεων για τηννέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Τη σύμβαση για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Χερσονήσου υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ, Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, υπέγραψε τη σύμβαση παροχής υπηρεσίας &

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Μαρινάκης: «Να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά»

Την ανάγκη για ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά, με σαφείς κανόνες στη χρήση των social media αλλά και μεγαλύτερη έμφαση στην κριτική σκέψη, την ανάγνωση και τη γραφή, αναδεικνύει ο κυ