Image
Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 12:52 Βλέπω/Ακούω

Δύο σημαντικά έργα, συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ, για την ανάπτυξη της Κρήτης

Η ανάδειξη του Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 και το Δίκτυο Πολιτιστικών Διαδρομών Αρχαιολογικών Χώρων Μεσσαράς στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.
Δύο σημαντικά έργα, συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ, για την ανάπτυξη της Κρήτης μέσα από τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα, 600.000 ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία και λειτουργία ενός δικτύου χωρικής σήμανσης και ψηφιακής προβολής του μονοπατιού Ε4 που διατρέχει όλη την Κρήτη. Η συγκεκριμένη παρέμβαση περιλαμβάνει τόσο συμβατικές πινακίδες σήμανσης στο πεδίο και έντυπα προβολής (λεύκωμα, χάρτες) όσο και ψηφιακή σήμανση και ψηφιακά εργαλεία (εφαρμογές, eBooks) και υπηρεσίες web marketing και προώθησης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών. Το ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4 προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Κρήτη και οι παραπάνω δράσεις στοχεύουν τόσο στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας αυτών των περιηγητών όσο και στην προσέγγιση του διακριτού αυτού κοινού ανά τον κόσμο το οποίο αναζητά μοναδικές εμπειρίες επαφής με την φύση.
Επιπλέον, 700.000 ευρώ θα επενδυθούν για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου διαδρομών, το οποίο θα καλύπτει, σχεδόν, το σύνολο των μνημείων και αρχαιολογικών Χώρων της Μεσσαράς, μέσα από επιμέρους θεματικές διαδρομές ανάλογα με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της κάθε περιοχής. To δίκτυο και οι διαδρομές του θα έχουν επίκεντρο το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής, το οποίο θα διασυνδέεται με τον αρχαιολογικό και ευρύτερο πολιτιστικό-φυσικό πλούτο ολόκληρης της περιοχής, ενώ έχει προβλεφθεί και διαδρομή βορά-νότου που θα ενώνει το φαράγγι του Αγίου Νικολάου στο Ψηλορείτη με το Αγιοφάραγγο στα Αστερούσια.

Οι δύο χρηματοδοτήσεις (Μονοπάτι Ε4 και Δίκτυο Πολιτιστικών Διαδρομών Μεσσαράς) αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την ανάδειξη του νησιού, ως έναν από τους κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς στη Μεσόγειο στον πολιτισμό και την περιήγηση. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει σειρά από δράσεις που ήδη υλοποιούνται ή θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα και χρηματοδοτούνται τόσο από το ΕΣΠΑ 2014-2020, όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, επιπλέον αποτελούν μέρος του σχεδιασμού για την αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κατά την υπογραφή των παραπάνω έργων δήλωσε πως, η Κρήτη διαθέτει ένα μοναδικό ιστορικό πολιτισμικό απόθεμα. Αυτή την κληρονομιά αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε, από το ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο.

Πηγή: kritipress.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 29.12.2025

Σε τροχιά υλοποίησης η ανακαίνιση του Γηπέδου Μελισσίων «Κ. Τσιμπρικίδη»:32

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται ένα σημαντικό έργο αθλητικών υποδομών στον Δήμο Πεντέλης, με την ανακαίνιση του Γηπέδου Μελισσίων «Κ. Τσιμπρικίδη», που αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 29.12.2025

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική φωτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη - Η αλλαγή του χρόνου είναι πάντα μια στιγμή ελπίδας και αυτή τη στιγμή θα τη ζήσουμε μαζί!»

Αν έχετε κάνει ήδη κάποια σχέδια για την Πρωτοχρονιά, μάλλον ήρθε η ώρα να τα αναθεωρήσετε! Και αυτό, γιατί η Περιφέρεια Αττικής έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για κάθε ηλικία και γι

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 29.12.2025

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Εκπνέει η προθεσμία την Τετάρτη – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 100%

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2026, καθώς περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους έως και την Τετάρτη 3