Image
Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 10:17 Βλέπω/Ακούω

Κορονοϊός: Σε απομόνωση 74 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Αυστρία


Σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας για εξετάσεις οδηγήθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι 65 Έλληνες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Αυστρία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Πρόκειται κυρίως για εποχικούς εργαζόμενους στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και του Φόραλμπεργκ.

Όλοι τους βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι, μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί από τις ομόσπονδες αρχές εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ανάμεσά τους υπάρχουν και Έλληνες που βρίσκονταν στην Τσεχία.

Για τη μεταφορά των 65 Ελλήνων οργανώθηκε ειδική πτήση της Aegean σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές και αυστριακές αρχές.

Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποδέχθηκαν τους Έλληνες που επέστρεψαν από την Αυστρία και τους μετέφεραν με ειδικό πούλμαν σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών για εξετάσεις και απομόνωση.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.07.2025

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 12/7/25

Σήμερα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος, Ιλάρια. Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα Για τη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός, που κατά

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.07.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ – Χίος: «Κάηκαν τα βοσκοτόπια και δεν μας δίνουν αποζημίωση γιατί τα έχουν δηλώσει Κρητικοί»

Νέα σοκαριστική καταγγελία για το «πάρτι» στον ΟΠΕΚΕΠΕ Χωρίς βοσκοτόπια, λόγω της πρόσφατης φωτιάς, έχουν μείνει 18 οικογένειες κτηνοτρόφων της Χίου, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν την α

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.07.2025

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 12/7/25

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύν