Τετάρτη 01 Απριλίου 2020 22:29 Πολιτική

Μητσοτάκης: Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα σε σχετικά πρώιμο στάδιο - Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι’ αυτό


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

O Έλληνας πρωθυπουργός έχει πει μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός για φάρμακα, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ. Η Ε.Ε. έχει προχωρήσει στη θέσπιση μιας κοινής σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού. Βλέπουμε κάποιες ενδείξεις, σαφώς, να χειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο την κρίση του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κινητοποιήσαμε πολύ γρήγορα την ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνδράμει την προσπάθεια που κάνουμε. Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη προς το κράτος και την κυβέρνηση, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης».

«Νομίζω ότι η τάση είναι ενθαρρυντική. Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα απόστασης σε σχετικά πρώιμο στάδιο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι' αυτό».

«Είμαι στο γραφείο και διοικούμε τη χώρα μέσω τηλεδιασκέψεων οι συνεργάτες μου κι εγώ. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα στο ψηφιακό μέλλον. Αυτή η κρίση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να εναγκαλιστεί την ψηφιακή τεχνολογία».

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 02.01.2026

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών φέρνει γραφειοκρατία και υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο

Η προτεινόμενη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, αποτελεί άλλο ένα βήμα υπονόμευσης των δημόσιων σχολείων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κατάργηση τ

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.01.2026

Νίκος Ταχιάος: «Με την Παραχώρηση θα φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους χρήστες του δρόμου, αλλά και για τις περιοχές τις οποίες διασχίζει η Εγνατία Οδός»

Στις εγκαταστάσεις των διοδίων Ωραιοκάστρου βρέθηκε, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, μαζί με στελέχη της «Νέα Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Post
Πολιτική Πέμπτη 01.01.2026

Γάμος στην οικογένεια Μητσοτάκη: Η πρόταση στον αέρα και το μονόπετρο της Σάκκαρη

Η πρόταση γάμου που έγινε τα Χριστούγεννα και το ραντεβού για το 2027. Η τρυφερή ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι εικόνες από την Αυστραλία που "πρόδωσαν" το μυστικό. Ένας πρωτοχρονιάτικ