Τετάρτη 01 Απριλίου 2020 22:29 Πολιτική

Μητσοτάκης: Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα σε σχετικά πρώιμο στάδιο - Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι’ αυτό


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

O Έλληνας πρωθυπουργός έχει πει μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός για φάρμακα, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ. Η Ε.Ε. έχει προχωρήσει στη θέσπιση μιας κοινής σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού. Βλέπουμε κάποιες ενδείξεις, σαφώς, να χειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο την κρίση του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κινητοποιήσαμε πολύ γρήγορα την ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνδράμει την προσπάθεια που κάνουμε. Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη προς το κράτος και την κυβέρνηση, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης».

«Νομίζω ότι η τάση είναι ενθαρρυντική. Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα απόστασης σε σχετικά πρώιμο στάδιο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι' αυτό».

«Είμαι στο γραφείο και διοικούμε τη χώρα μέσω τηλεδιασκέψεων οι συνεργάτες μου κι εγώ. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα στο ψηφιακό μέλλον. Αυτή η κρίση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να εναγκαλιστεί την ψηφιακή τεχνολογία».

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι servicers μπορεί να απουσιάζουν από τη Βουλή, αλλά δεν θα απουσιάζουν από τον έλεγχο και τη λογοδοσία»

Δήλωση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Κατα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Ελένη Βατσινά: «Οι αυξήσεις στις συντάξεις πρέπει να φτάνουν πραγματικά στους συνταξιούχους – Όχι άλλες αδικίες με την προσωπική διαφορά»

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τον τρόπο απόδοσης των συνταξιοδοτικών αυξήσεων από την Ελένη Βατσινά Τα προ

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Ο Υπουργός εγκαινιάζει χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ, αλλά δεν δίνει απαντήσεις για τη σήραγγα Σεληναρίου»

Την ώρα που ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, επισκέπτεται την Κρήτη για να εγκαινιάσει τα πρώτα χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ – και για την ακρίβεια τα 6 από τα προγραμματισμένα 10 χ