Τετάρτη 01 Απριλίου 2020 22:28 Τση Βουλής

Κικίλιας: Μπορεί και τον Απρίλιο να κάνει η ασθένεια τον κύκλο της στην Ελλάδα


Η προετοιμασία που έγινε και τα μέτρα που πάρθηκαν βοήθησαν ώστε να έχουμε τη σημερινή εικόνα της καμπύλης" τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον κορωνοϊό. 

Όσον αφορά το αν ελπίζουμε σε μεγάλη βελτίωση στη χώρα μας μέχρι το τέλος Απριλίου με βάση τα σημερινά στοιχεία, ανέφερε: "Ο κ. Τσιόδρας μαζί με τους συνεργάτες του, καθημερινά ανανεώνουν τα στοιχεία τους. Αν προσέξουμε και αν σεβαστούμε ο ένα τον άλλον, μπορούμε να έχουνε παρόμοια αποτελέσματα και τον Απρίλιο να κάνει η ασθένεια τον κύκλο της στην Ελλάδα".

Ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. "Ζητούμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι. Ελάτε να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα, τον μήνα Απρίλιο, για αυτούς που νοσηλεύθηκαν και νοσηλεύονται και για τους γιατρούς και νοσηλευτές.

Για το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας: "Βλέπουμε ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της στιγμής και τους ευχαριστούμε όλους πολύ. Αυτούς που δεν πειθαρχούν θα ήθελα να τους παρακαλέσω να δουν εικόνες από τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο και τις ΜΕΘ και τα στοιχεία με τους χιλιάδες νέους. Ο κορωνοϊός δεν είναι παιχνιδάκι και αυτή τη μάχη αξίζει να τη δώσουμε Πιστεύω πολύ στον πατριωτισμό του Έλληνα".

Συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας για το ενδεχόμενο μέτρων: "Πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται τις πρώτες ημέρες του Απριλίου και ανάλογα θα κινηθούμε. Δεν προτρέχω και δε θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις. Οτιδήποτε αποφασίσουμε θα βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια και σε εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Όσον αφορά την επάρκεια σε μέσα, προστατευτικό υλικό και χορηγούμενες αγωγές, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι χωρίς να αποτελεί μομφή για την προηγούμενη κυβέρνηση παρελήφθησαν 438 κλίνες στη ΜΕΘ και σήμερα υπάρχουν 870 .

Για τις φαρμακευτικές αγωγές (χλωροκίνη κ.α.) τόνισε ότι ακολουθούνται οι εισηγήσεις του ΠΟΥ και των επιστημονικών φορέων.

Σχετικά με την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού ο κ. Κικίλιας παραδέχθηκε ότι διεξάγεται "ένας παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας" αλλά χάρη στη μέριμνα και του Υπουργείου Εξωτερικών όπως και του Γραφείου του Πρωθυπουργού το ελληνικό κράτος μπορεί να έχει πρόσβαση στην προμήθεια υλικών. "Είναι ένας συγκλονιστικός αγώνας" σημείωσε χαρακτηριστικά

Για το ζήτημα της επιφυλακτικότητας των ιδιωτών γιατρών να μεταβούν σε οικίες για να εξετάσουν ασθενείς και πότε πρέπει οι πολίτες να πηγαίνουν στο νοσοκομείο, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: "Έχει τοποθετηθεί ο κ. Τσιόδρας με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα, πώς πρωτοβαθμίως οι γιατροί επικοινωνούν με τους ασθενείς. Μόνο τα ελαφριά περιστατικά μένουν σπίτι. Υπάρχει συνεργασία σε αυτό, θα φροντίσουμε να την τονώσουμε και να την ενισχύσουμε κι άλλο"

 

Πηγή: star.gr

Post
Τση Βουλής Πέμπτη 28.05.2020

Μητσοτάκης: Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου

Αποτέλεσμα και της αθόρυβης αλλά παραγωγικής και συνεπούς δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την εξασφάλιση 32 δισεκατομμυρίων ευρώ απ ...

Post
Τση Βουλής Πέμπτη 28.05.2020

Ξανθός για τον Τσιόδρα: Άφησε αποτύπωμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας

Το εγκώμιο του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα έπλεξε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε σχόλιό του στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγ

Post
Τση Βουλής Τετάρτη 27.05.2020

Καλωσορίζουμε την τολμηρή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο 750 δισ. ευρώ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης: Καλωσορίζουμε την τολμηρή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο ...