Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 18:32 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Στους 26 οι νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά


Στους  26 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (26/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Στο μεταξύ 71 είναι τα νέα κρούσματα, και τα συνολικά 892.

Ακόμη 57 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Ωστόσο εάν αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πράγματα θα αλλάξουν». Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση.

Επίσης ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε πως «η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους», είπε.

Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή. Μάλιστα ανακοίνωσε πως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται.

“Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα”, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν "Κόψτε τα κονδύλια στην Τουρκία όσο απειλεί την Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, με αφορμή τις μονομερείς ανακοινώσεις της Τουρκίας για την ανακήρυξη θαλάσσιων πάρκων, που εκτείνονται και στο Βόρειο Αιγαίο και στο Καστελόριζο, ο

Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Μ. Κεφαλογιάννης: Παράνομη η ανακήρυξη "θαλάσσιων πάρκων" από την Τουρκία

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή «τα προεδρικά

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 12.08.2026

ΕΕ: Δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κολομβία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε δύο εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Κολομβίας, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. &laqu