Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 17:02 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Άλλοι δύο νεκροί, ένας 64χρονος και ένας 70χρονος - Στους 25 συνολικά


Ακόμα ένα θύμα από τον κορωνοϊό μετράει η χώρα μας. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έφυγε από την ζωή ένας κάτοικος της πόλης 70 ετών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μάλιστα με κορωνοϊό νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

 Την είδηση επιβεβαίωσε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, καθώς ο 70χρονος ήταν κάτοικος της περιοχής. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του όμως μετά την 8η-9η ημέρα εμφάνισε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ο δεύτερος θάνατος ήταν ένας  64χρονος άνδρα από την περιοχή της Δαμασκηνιάς στην Καστοριά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 64χρονος  πριν λίγες ημέρες είχε ανακάμψει λίγο αλλά τελικά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κατέληξε. Πριν λίγες μέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του. Ο 64χρονος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  για  8 – 9 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος που ήταν θετικός στον ιό τις προηγούμενες ημέρες είχε δείξει κάποια σημάδια ανάκαμψης, τελικά όμως δεν τα κατάφερε.

Υπενθυμίζεται ότι τα χωριά Δαμασκηνικά και Δραγασιά Κοζάνης τελούν υπό καραντίνα. Στη Δαμασκηνιά της Κοζάνης, φαίνεται ότι ένα μνημόσυνο προκάλεσε την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς έφτασαν στο χωριό επισκέπτες από κοντινές πόλεις.

Νωρίτερα σήμερα Πέμπτη είχαμε και δεύτερο νεκρός στην Ξάνθη από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον στρατιωτικό του Δ’ Σ.Σ. που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στο κορωνοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν, όπως μεταδίδει το xanthinea.gr.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορωνοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Είναι ο δεύτερος νεκρός από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Την Τετάρτη έγινε γνωστός ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο. Ο ορεινός οικισμός μάλιστα της Ξάνθης τέθηκε σε καραντίνα υψηλού κινδύνου για 14 ημέρες και οι κάτοικοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

78 νέα κρούσματα

821 κρούσματα συνολικά

134 νοσηλευόμενοι

53 διασωληνωμένοι

67 έτη η μέση ηλικία των διασωληνωμένων

23 θάνατοι

19 άνδρες, 4 γυναίκες τα θύματα

36 άτομα εξιτήριο

10.000 εργαστηριακοί έλεγχοι

madata.gr
Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.03.2026

Άλμα έως 13% στις τιμές πετρελαίου μετά τους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Αλματώδη άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, φθάνοντας έως και το 13% κατά την έναρξη των συναλλαγών, μετά την ένοπλη σύρραξη που ξέσπασε το Σάββατο με βομβαρδισμούς των Ην

Post
Ειδήσεις Τρίτη 24.02.2026

Ουκρανία: σύνοδος της ολομέλειας του ΕΚ για τα τέσσερα χρόνια από την επίθεση της Ρωσίας

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο έκτακτης συνόδου της ολομέλειας, τέσσερα χρόνια από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας. Η συνεδρίαση του

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 18.02.2026

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: «Το νερό χάνεται. Η Ελληνική Κυβέρνηση καθυστερεί και οι αγρότες πληρώνουν»

Την ανάγκη άμεσων Ευρωπαϊκών και Εθνικών παρεμβάσεων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με έμφαση στην επιδεινούμενη κατάσταση στην Ελλάδα, αναδεικνύει με δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την Ευ